Camillas lange netter (Innbundet)

roman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 88
Forlag: Oktober
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788249512911
Kategori: Romaner
Omtale Camillas lange netter
«Camillas lange netter» er en fortetta og egenarta roman om grunnleggende livsbetingelser; om oppvekst, begjær og søvnlaushet. Boka består av små, intense fortellinger basert på Camilla Colletts erindringsverk «I de lange Nætter» [1862]. Mona Høvring skriver med innsikt og hengivenhet. Skildringene og portrettene i «Camillas lange netter» gir en moderne introduksjon til et forfatterskap som også nå, to hundre år etter Camilla Colletts fødsel, fortsetter å hjemsøke og inspirere oss.

Til toppen

Andre utgaver

Camillas lange netter
Bokmål Ebok 2013

Flere bøker av Mona Høvring:

Anmeldelser Camillas lange netter
​"en underfundig og tankevekkende liten bok"
Stine Frimann, Vårt Land

"Høvring skriver som nesten alltid med en sjelden språklig sensibilitet, med utsøkt takt og poetisk tone - og får det aller enkleste til å lyse, skinne"
Eirik Loden, Stavanger Aftenblad

"Høvrings levende versjon av Camilla Colletts erindringsverk er blitt en utsøkt liten roman som man brenner etter å sitere"
Susanne Hedemann Hiorth, Dagens Næringsliv

"en original og underfundig liten roman ... I Mona Høvrings fuglelette og presise prosa blir teksten en hyllest til Collett ... et særdeles vellykket prosjekt. Takket være en forfatter med språkfølelsen helt ut i fingertuppene"
Turid Larsen, Dagsavisen

"Samme hva Mona Høvring gjør, så blir det like fint ... Prosjektet er originalt, dristig, og gjennomført med sjelden eleganse ... en presis og stringent Høvring-roman"
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

"Den fine forfatteren Mona Høvring har lest, og hun har lest godt. Hennes musikalske, fortettede roman Camillas lange netter skjærer inn til originalens aller innerste, og henter ut sterke, funklende små bilder og beskrivelser"
Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

"I stedet for å repetere Collett, eller lage en psykologisende fortolkning, finner Høvring fram til en egen form og en egen stil, som paradoksalt nok skaper lyst til både å gå til kilden, og å lese mer av Høvring selv" 
Cathrine Strøm, Klassekampen

"Er det mulig å skrive en biografi, en diktsamling, en historisk roman på under hundre sider - i en og samme bok? «Atlanterhavsdikteren» Mona Høvring kan. Og hun gjør det med en insisterende selvfølgelighet, skuler verken til sjanger eller lefler med leseren … Det er dristig og originalt"
Hilde Diesen, Drammens Tidende

Til toppen