Cappelens atlas for videregående skole (Innbundet)

2006-utgaven

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 144
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202260262
Læreplan: Kunnskapsløftet
Fag: Geografi
Nivå: Vg1, Vg2, Vg3
Komponent: Atlas
Omtale Cappelens atlas for videregående skole

Atlaset visualiserer geografiske og samfunnsgeografiske temaer og er lett å bruke fordi det gjennomgående er konsekvent bruk av målestokk både i hovedkartene og temakartene.

Utvidet og oppdatert utgave
Atlaset er utvidet med nye, globale temakart i tråd med den nye planen, bl.a. fiskerier, miljø, levestandard, befolkningsutvikling og urbefolkninger. Hele atlaset er gjennomgått og oppdatert i 2006.

Moderne atlas i stort format
Alle verdensdeler har temakart som viser politisk inndeling, befolkning og bosetning, klima, naturressurser og produksjon. I tillegg er det temakart som viser spesielt interessante forhold i de ulike verdensdelene. Atlaset er utviklet spesielt for undervisning i videregående skole.

Konsekvent bruk av målestokk
Hovedkartene for Norge (1:1 mill.) inneholder detaljert geografisk informasjon. Oversiktskartet over Europa er gjengitt i 1:15 mill., mens detaljkartene er i 1:5 mill. Det er gjennomført samme målestokk (1:35 mill.) for alle oversiktskart for de øvrige verdensdelene. Detaljkartene her er i målestokken 1:15 mill. En slik konsekvent bruk av målestokk er unik for Cappelens atlas.

Til toppen