Carla, min Carla (Innbundet)

Serie: Carla, min Carla 1

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 224
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Carla, min Carla
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788202374075
Alder: 10 - 13
Omtale Carla, min Carla

Inghill er hestegal. Hun ønsker seg en hest mer enn alt i hele verden. Hun tenker på hest, hun snakker om hest og hun har sin egen hest – i alle fall på en falsk facebook-profil. Men hun blir stadig avslørt som løgner. Heldigvis rir hun på rideskolen, men hun er for liten til å være med i stallgjengen, og det er ikke nok å sitte på hesteryggen to ganger i uka.

Så blir mamma og pappa helt gale og gir Inghill en hest til jul. Selv om det bare er bortskjemte rikmannsunger som har hest! De finner stall i nærheten, og Inghill er verdens lykkeligste. Men ponnyen Carla er også litt gal, og Inghill klarer ikke helt å styre henne. En dag går det fryktelig galt! Carla blir skremt, løper ut og sklir på glatta – og Inghill brekker armen.

Da hjelper det ikke at Inghill er tøffere enn de fleste, at hun har to venninner som er nesten-bestevenninner og en halvt indisk kamerat som hun egenhendig har integrert. Det er bare Carla som gjelder – og hun må selges!

Carla, min Carla er Inghills historie: Om hvordan det er å være en hestegal jente, om vennskap og mobbing, om å klare seg selv og om å ta ansvar for seg selv og de en er glad i.

Til toppen

Andre utgaver

Carla, min Carla
Bokmål Ebok 2012
Carla, min Carla
Bokmål Heftet 2017

Flere bøker av Ingeborg Arvola:

Anmeldelser av Carla, min Carla

"[...] Carla, min Carla går unna i ein fykande fei. Parallellhistorier om mobbing, og om å stå opp for seg sjølv, gir autentisitet og fleire dimensjonar til Inghill og miljøet utanfor rideskulen. Arvola har skapt ei ny hestebok. Plottet er det same gamle, men trøkket er nytt. Carla, min Carla er ei bok for tøffe hestejenter."
Anne Viken, Barnebokkritikk.no

"Underholdende og velskrevet, rett og slett ei hestebok i særklasse."
Anita Hartviksen Ravn, Rana Blad

"Ingeborg Arvola skriver innsiktsfullt og med nerve om unge jenter og hest."
Per Ivar Henriksbø , Gudbrandsdølen Dagningen

Til toppen

Bøker i serien