Collini-saken (Innbundet)

roman

Forfatter:

Sverre Dahl (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 139
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Der Fall Collini
Oversatt av: Dahl, Sverre
ISBN/EAN: 9788205425453
Kategori: Romaner
Omtale Collini-saken
​Den fineste samtidslitteraturen

Hva driver et menneske som aldri har gjort seg skyldig i noe kriminelt, til å drepe? Ferdinand von Schirach skriver mesterlig om forbrytelse og straff, skyld og soning

I 34 år har italienske Fabrizio Collini jobbet som verktøymaker hos Mercedes-Benz, ubemerket og hederlig. Men så myrder han en eldre mann på et luksushotell i Berlin. Uten grunn, virker det som.

Den unge advokaten Caspar Leinen blir utpekt til forsvarer. Det som først ser ut som en lovende karrieremulighet, blir til et mareritt da han erfarer hvem mordofferet er. Den døde, en ansett tysk industrileder, er bestefaren til hans beste venn. Leinen husker ham som et vennlig, varmhjertet menneske.

Igjen og igjen forsøker han å forstå ugjerningen. Uten resultat, ettersom Collini tilstår mordet, men tier om motivet. Og dermed må Leinen forsvare en mann som ikke ønsker et forsvar. En i utgangspunktet håpløs oppgave, men til slutt finner han et spor som har betydning for mye mer enn Collini-saken, og som fører Leinen inn i et skrekkelig kapittel av tysk justishistorie …

Til toppen

Andre utgaver

Collini-saken
Bokmål Ebok 2013
Collini-saken
Bokmål Heftet 2014

Flere bøker av Ferdinand von Schirach:

Anmeldelser Collini-saken

«Collini-saken er rett og slett noe såpass uventet som en ekte pageturner om skyld og - tro det eller ei - rettssikkerhet. Den tangerer både krim og historisk roman, men er noe helt eget.»
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

 

«Les Ferdinand von Schirach og du har lest noe av det aller fineste europeisk samtidslitteratur har å by på for øyeblikket.»
Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen

 

«Von Schirach skriver det en kaller klassikere; presist og vakkert, vemodig og erindringsaktig.»
Cathrine Krøger, Dagbladet

 

Til toppen