Da Belle kom til Jonas av Anne-Kristin Haadem (Ebok)
Ebok

Da Belle kom til Jonas (Ebok)

Forfatter:

Marthe Buckland (Illustratør)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2019
Illustratør: Buckland, Marthe
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 2.83 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Humlen forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788269121810
Kategori: Ebøker
Alder: 6 - 9
Omtale Da Belle kom til Jonas
Jonas kommer undrende til mor og bestefar. Han har funnet en katt utenfor huset, og spør mor om han kan få ta den inn. Slik begynner forholdet mellom den freidige katten Belle og den søkende og undrende Jonas.
Møtet er starten på en tankefull reise, der Jonas strever med å forstå samspillet med et annet levende vesen. Frem vokser et fellesskap som viser seg å gi Jonas både fortvilelse og glede - og en forståelse for egen verdi.
Underveis blir det mange undrende og forunderlige samtaler mellom Jonas og mor og Jonas og bestefar, og gleden skinner gjennom i hverdagslivet.
For Jonas blir katten døråpner mot større forståelse. Mer og mer slipper han tak i en engstelse, og han møter verden med åpnere blikk.
Boken kan leses på to plan: Som en ren fortelling eller som en stor mulighet for å skape mange gode samtaler med barnet.
Det gis en unik mulighet til å få barnet til å reflektere og gå innover i seg selv. Barn får så mye stimuli at de ofte ikke har tid til å være med egne følelser. Vi ser hva alle andre gjør og måler oss med dem. Derfor er det for meg viktig å la barnet møte det indre univers - gi barnet en mulig inngangsport inn i seg selv.
Et annet aspekt er undring. Det å la barnet gå innover i seg selv og stille spørsmål. Det gjør at barnet reflekterer, og dermed gir grobunn for den gode samtale som skjer her i boken når Jonas kommer undrende til mor og bestefar.
Jeg bestreber å få frem gleden som en underliggende faktor i boken.

Til toppen

Andre utgaver

Da Belle kom til Jonas
Bokmål Innbundet 2019