Da duene forsvant (Innbundet)

Forfatter:

Turid Farbregd (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 335
Forlag: Oktober
Språk: Bokmål
Originaltittel: Kun kyyhkyset katosivat
Oversatt av: Farbregd, Turid
ISBN/EAN: 9788249510764
Kategori: Romaner
Omtale Da duene forsvant
Finlands litterære stjerne

Da duene forsvant er en stor fortelling om okkupasjon, motstand og forræderi, om et ulykkelig ekteskap, om kjærlighet og farlige forbindelser, om modige og svikefulle valg.
Det er med lidenskap og samtidig med historikerens kjølige analyse Oksanen skriver sine romaner. I denne romanen foregår handlingen i Estland under og etter andre verdenskrig. I 1941 jages sovjetmakten ut av landet, og tyskerne blir de nye okkupantene. Tre år senere gjenerobrer sovjetstyrkene makten. På 60-tallet er kommunistregimet fast etablert med sitt nett av kontrollører og overvåkere.

Dette er et landemerke i Oksanens romanproduksjon, hun skildrer en verden der sannheten har blitt en byttehandel og makthaverne rike. Samtidig viser hun en gripende sterk historie om hvordan menneskene holder fast ved livet og ved kjærligheten på tross av skiftende makthavere.

Tre personers liv er i sentrum: Motstandsmannen Roland kjemper for et fritt og uavhengig Estland. Hans fetter Edgar er kameleonen som alltid går dit makten er, og kan skifte identitet og lojalitet uten å nøle. Juudit er ulykkelig gift med Edgar, forelsker seg i en tysk offiser, og har bånd til den idealistiske Roland.

Denne romanen blir også en slags thriller der spenningen og hemmelighetene øker for hver side, og oppklaringen og svarene på spørsmålene som dukker opp underveis blir ikke oppklart før helt til slutt.
Det er rett og slett storslått og gripende.

Til toppen

Storslått oppfølger fra en forfatter som tydeligere enn noen gang framstår blant Nordens beste ...
Dagsavisen

Andre utgaver

Da duene forsvant
Bokmål Nedlastbar lydbok 2013
Da duene forsvant
Bokmål Ebok 2013
Da duene forsvant
Bokmål Heftet 2014

Flere bøker av Sofi Oksanen:

Anmeldelser Da duene forsvant

"Sofi Oksanen skriver med historikerens kjølige analyse og romanforfatterens lidenskap. Kombinasjonen slår knockout.Da duene forsvanter helt garantert et landemerke i Oksanens produksjon til nå, et strålende mesterverk."
KAUPPALEHTI

"Sofi Oksanen gjør det igjen, det vil si, hun skriver en slående og utfordrende roman med mange lag … skildrer en verden der sannheten er blitt byttehandel og makthaverne rike. Samtidig forteller romanen en gripende historie om hvordan folk prøver å holde fast på noe, livet, kjærligheten, på tross av de skiftende makthaverne"
TURUN SANOMAT

"skildring av samfunnsliv, en kjærlighetshistorie eller et psykologisk drama … også en thriller der spenningen og hemmelighetene øker for hver side, og spørsmålene som reiser seg underveis blir ikke oppklart før helt til slutt … en storslått og gripende roman"
ILKKA

"Storslått oppfølger fra en forfatter som tydeligere enn noen gang framstår blant Nordens beste ... Hun fikk en fortjent Nordisk råds litteraturpris for Utrenskning i 2010, og hun følger opp med et verk som er om mulig enda mer storslått ... Oksanen varter opp med et stort persongalleri, som alle bidrar til å gi denne storslåtte historien nødvendig nærhet og sanselighet. Det er de menneskelige omkostningene i skyggen av krigen og diktaturet som er Sofi Oksanens anliggende. Og i Da duene forsvant viser hun tydeligere og mer overbevisende enn noen gang hvilket unikt litterært talent hun bærer på.
TURID LARSEN, DAGSAVISEN

Til toppen

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: