Dagboken (Heftet)

Del 2

Serie: Dagboken 2

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 112
Forlag: Sofia forlag
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788269215403
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Dagboken
"3. mars 2006. Her starter det. Jeg er på rommet mitt. Jeg myser med øynene mens jeg kjenner at nikotinen brer seg i kroppen. Røyken leker med øynene mine. Luften i rommet er fylt av noe mystisk. Det mystiske inhaleres i lungene mine. Sigaretten blir kortere og kortere for hvert drag jeg tar. Jeg er ny på dette, men får det til uten å hoste ..."

Dette er annen del av dagboken min. Det er 3. mars 2006. Jeg er 18 år, og går siste året på videregående. Russekomitéen døper meg "Platon". Jeg får meg kjæreste. I løpet av våren får jeg vite at jeg har kommet inn på kunst og håndverk ved høyskolen i Agder. Jeg får også innkallelse fra militæret. Jeg får meg ny kjæreste. Jeg flytter for meg selv for å studere ett år i Kristiansand.

I dagboken skriver jeg om alt dette og mye mer. Jeg skriver om mine innerste tanker og følelser, om medgang og motgang, forelske og betroelser om jenter, om hendelser på skolen, fester og samværet med venner. Livet mitt som tenåring må ha vært som for tenåringer flest - som å kjøre berg og dalbane med bind for øynene.

Dette er en ekte og uredigert dagbok som gir innsyn i en ungdoms tanke- og levesett. Alle navn, unntatt mitt eget, er anonymisert. Ved å utgi dagboken min, kan jeg blant annet fremme aksept av ikke bare medgang, men også motgang, prøving og feiling.

Jeg vokste opp i Otta. Dette er en liten by omgitt av store fjellområder og lange, dype daler, beliggende ved Rondane nasjonalpark. Jeg har skrevet dagbok, dikt og notater fra jeg var 17 år. Alt jeg har skrevet skal jeg nå utgi på eget forlag del for del.

Til toppen

Bøker i serien