Damaskusporten (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 299
Forlag: Kolofon
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788230015568
Kategori: Krim og spenning og Krim og mysterier
Omtale Damaskusporten
Et mord i Oslo hevnes i Jerusalem.

En journalist jogger langs Sognsvann ved Oslo og snubler over en rot ved nordenden av vannet. Når hun reiser seg opp igjen, oppdager hun en livløs skikkelse inne i buskaset ved stien.

Fra denne hendelsen vider det seg ut en spenningsfylt beretning som foregår i Norge, i Israel og Palestina, og i New York. Et mord blir etterforsket, men snart forstår Oslo-politiet at her er mange motsetningsfylte krefter involvert.

Skikkelsene i denne romanen bidrar til å forstå litt mer av det som kalles alle konflikters mor, den harde og kompliserte striden mellom Israel og palestinerne. Leserne får nærkontakt med mennesker som opplever sorger og gleder der spenningen dirrer i hverdagen.

HELGE KJØLLESDAL har over tjue år bak seg som journalist og redaktør. Han har vært informasjonssjef i Kirkens Nødhjelp og informasjonsdirektør ved Universitetet i Oslo.
Som pensjonist var Kjøllesdal ledsager og observatør i Israel og Palestina for Kirkenes Verdensråd i tre måneder høsten 2014. Han har reist i området med ujevne mellomrom siden han første gang besøkte landet få uker etter Seksdagerskrigen i 1967.
Kjøllesdal har tidligere utgitt dokumentarbøkene.Blomsterkorset", .Biskop Tudu" og Vingespenn"

Til toppen