Danehæren (Innbundet)

Serie: Jomsviking 3

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 414
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 3
ISBN/EAN: 9788205525535
Kategori: Romaner
Omtale Danehæren

Året er 1007. Torstein Knarresmed sitter som herse i Vingulmork, det rike kystområdet øst i Viken. Han er blitt en av de mektigste mennene i Skandinavia, og oppveksten som trell er et fjernt minne. Hans elskede Sigrid har født to sønner, et gudehov er reist i skogbrynet ved hersegården. Livet er godt.

Men det går mot ufred. Både den ærgjerrige Eirik Jarl i Trøndelag og danekongen Svein Tjugeskjegg har lagt blikket på de engelske rikene. Landområder som en gang lå under danelov, skal gjenerobres, og den forhatte kong Ethelred skal styrtes av tronen.

Danehæren bringer leseren inn i den voldsomme og konfliktfylte tiden da de skandinaviske kongene og jarlene samlet seg i allianser for å erobre de engelske rikene. Samtidig var det en brytningstid. Kristendommen er for alvor på vei, og med den vil det norrøne samfunnet bli forandret for alltid. Torstein Knarresmed, jomsviking og herse over Vingulmork, skal snart befinne seg midt i en konflikt mellom konger og stormenn, og mellom gammel og ny tid.

Dette er den tredje boken i rekken.

Til toppen

Bjørn Andreas Bull-Hansen har overgått seg selv med den tredje boken i sin vikingserie! Danehæren er rett og slett en imponerende historisk roman. […] Langsomt bygges historien opp til den kulminerer i et crescendo av dramatikk – spenningen holder helt til siste side.
Elin Brend Bjørhei, VG

Andre utgaver

Danehæren
Bokmål Ebok 2019
Danehæren
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019
Danehæren
Bokmål Heftet 2020

Flere bøker av Bjørn Andreas Bull-Hansen:

Anmeldelser Danehæren

«Bjørn Andreas Bull-Hansen har overgått seg selv med den tredje boken i sin vikingserie! Danehæren er rett og slett en imponerende historisk roman. […] Langsomt bygges historien opp til den kulminerer i et crescendo av dramatikk – spenningen holder helt til siste side.»
Elin Brend Bjørhei, VG (terningkast 6)

«Bjørn Andreas Bull-Hansen er ute med sin tredje vikingroman om Torstein Knarresmed, Olav Tryggvasons banemann, og det er bare å sette mjødhornet til truten og skåle for storveis skaldekunst. […] Bull-Hansen behersker til fulle kunsten å meisle ut en spenningsmettet historie i et til tider trykkokende språk.»
Christen Hvam, Fredriksstad Blad  (terningkast 6)

«Fantastisk serie […] et høydepunkt i bokhøsten.»
Cathrine Krøger, Dagbladet  (terningkast 6)

«Som dramatisert og opplevd sagalitteratur, overbeviser den tredje romanen om Torstein Tormodsson, med nært blikk for detaljer og innlevelse i berserkens raseri.»
Ola Hegdal, NRK

Til toppen

Bøker i serien