Danseren (Innbundet)

Forfatter:

Aase Gjerdrum (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 362
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Dancer
Oversatt av: Gjerdrum, Aase
ISBN/EAN: 9788202228774
Kategori: Romaner
Omtale Danseren

En kald vinterdag i en liten russisk by. En seksårig gutt danser for de sårede soldatene som har kommet hjem fra 2. verdenskrig. Han er ustø, holder på å falle, likevel dirrer den lille forestillingen av en intensitet som for et øyeblikk får tilskuerne til å glemme smertene.

Tretti år senere har Rudolf Nurejev danset i Moskva, Paris, London, New York. Han har opptrådt for president Kennedy, Marlene Dietrich og Mick Jagger. Han lever på champagne og kokain, elskerne står i kø i kulissene, tre stykker venter i badekaret. Hjemme i Russland er han dømt til 7 års straffarbeid for landssvik. Der får moren, faren og søsteren kjenne medaljens bakside.
Colum McCann beskriver Nurejevs fremtoning som ”en slags sult i menneskeskikkelse”. Hans usedvanlige livsbegjær danner nerven i denne romanen. Med utgangspunkt i livet til et av det 20. århundres største ikoner, iscenesettes noen av vår tids viktigste temaer. DANSEREN er en roman om selvrealisering, ekstrem individualisme og jakten på de store kickene. Den handler om kunstens vesen, dyrkelsen av det perfekte og livsutfoldelsens ytterste grenser.

”Han levde et av de mest bemerkelsesverdige liv i det 20. århundre, et så forbløffende og mangesidig liv at kanskje bare romanformen kan yte det rettferdighet. Rudolf Nurejev er et funn som råmateriale til en stor fortelling.”
Jan Kjærstad

Til toppen

Andre utgaver

Danseren
Bokmål Heftet 2011

Flere bøker av Colum McCann: