Dårskapens lovtale ; Fortrolige samtaler av Erasmus Roterodamus (Ebok)
Ebok

Dårskapens lovtale ; Fortrolige samtaler (Ebok)

Serie: Thorleif Dahls kulturbibliotek 

Forfatter:

Trygve Sparre (Oversetter) Einar Grimm (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2015
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.2 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
Oversatt av: Sparre, Trygve og Grimm, Einar
Serie:
ISBN/EAN: 9788203359750
Kategori: Filosofi
Omtale Dårskapens lovtale ; Fortrolige samtaler
Erasmus Roterodamus (ca. 1469-1536) var renessansetidens største kristne humanist. Han var augustinermunk og presteviet. Selv har han sagt at hans livsinnsats bestod i at han vekket den glemte greske og latinske litteratur til nytt liv, og at han førte teologien tilbake fra filosofisk ordkløveri til Det nye testamentet. Som talsmann for en enkel, dogmefri kristendom, fred og fordragelighet, har han et budskap også til vår tid.

Erasmus' litterære virksomhet var omfattende, og han skrev alle sine verker på latin. Denne boken inneholder «Dårskapens lovtale» og «Fortrolige samtaler»
«Dårskapens lovtale» (1509) er tilegnet vennen Thomas More og er en satire over tidens seder, umoral, overtro og korrupsjon. Gudinnen «Dumhet» fører ordet og gjennom hennes lovtale til seg selv gir Erasmus fritt utløp for sin harme og ironi.
«Fortrolige samtaler» kom ut i 1518 og er i formen en veiledning i latinsk omgangsspråk. I et svært direkte språk gir Erasmus uttrykk for det han ergrer seg over i sin samtid. Særlig går det ut over teologene og om munkene sier han at det er en galskap å tro at den kristne fullkommenhet ligger i drakten.

Til toppen

Bøker i serien