Darwins sporvar (Innbundet)

roman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 148
Forlag: Samlaget
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788252181494
Kategori: Romaner
Omtale Darwins sporvar
I eit rom med vindauge mot havet ligg ei kvinne for døden. Dottera Sally vaker over henne. Medan ho ventar på at døden skal kome og hente henne, minnest Sally då mora reiste frå stad til stad med teaterframsyninga si. Sally måtte vere med. Ho leika med trådar, dikta med saumar, streva med puslebitar i baksetet av bilen. I byen ved kysten blei alt brått heilt annleis. På kvar sine vis leitar mor og dotter fram fortida, og det blir tydeleg at det finst eit sår i dette forholdet. To ulike lagnader, som begge krinsar rundt svik og tap av kjærleik.

Til toppen

Anmeldelser Darwins sporvar

"fin og poetisk fortelling om svik (…) Darwins sporvar blander prosa og poesi på en annerledes måte, og utfordrer tilvante forestillinger om forholdet mellom mor og barn."

Gro Jørstad Nilsen,  Bergens Tidende

"Nettopp det poetiske uttrykket er den store styrken ved boka, som effektivt og verknadsfullt rissar opp ei historie som held fram med å vekse i lesaren."

Merete Røsvik Granlund,  Dag og Tid

”Darwins sporvar er en sterk, liten bok i et åpnende poetisk språk. (…) Ikke dramatisk, ikke overdrevet, ikke med store fakter eller følelser. Språket er konsekvent neddempet, og det er med på å gjøre fortellingen sterk."

Karen Frøsland Nystøyl,  Vårt Land

Til toppen