David og Goliat (Innbundet)

underdogs, tapere og kunsten å nedlegge kjemper

Forfatter:

Tiril Broch Aakre (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 327
Forlag: Press
Språk: Bokmål
Originaltittel: David and Goliath
Oversatt av: Aakre, Tiril Broch
ISBN/EAN: 9788275476393
Kategori: Selvutvikling
Omtale David og Goliat
Etter internasjonale storselgere som Vippepunktet og Outliers er Malcolm Gladwell tilbake med en forbløffende og smart bok som forklarer hvorfor David slår Goliat. Ikke bare på en slagmark for 3000 år siden, da en enkel gjetergutt nedkjempet sin gigant av en motstander med stein og slynge, men igjen og igjen i samfunnet omkring oss hver gang den lille underdog-en slår en kjempe til marken. Har vi egentlig forstått hvorfor David vinner?


Gladwell gir oss fortellinger om geriljastrateger, kreftforskere, rettighetsforkjempere og idrettstrenere - alt sammen i et forsøk på å forstå hvordan David slår Goliat: Når er en dårlig oppvekst en god ting? Når er en livshemmende egenskap et fortrinn? Vil du at barnet ditt skal gå på den best tenkelige skolen? Er du helt sikker? Med David og Goliat utfordrer Gladwell vår vanetenkning om hindringer og ulemper og gir oss en ny forståelse av hvordan svakheter og motstand kan vendes til styrke. I kjent stil belyser han sitt tema fra stadig nye og overraskende vinkler.

Til toppen

Andre utgaver

David and Goliath
Engelsk Heftet 2014
David og Goliat
Bokmål Ebok 2014

Flere bøker av Malcolm Gladwell:

Anmeldelser David og Goliat

«Malcolm Gladwell har skrevet en intelligent og underholdende bok om hvordan enkelte vinner selv med dårlige odds. Oversetter Tiril Broch Aakre har gjort et solid stykke arbeid.»
Ole Asbjørn Ness, Finansavisen

«Gladwell liker å overraske med nye og uvante perspektiver.»​
Jan-Erik Ebbestad Hansen, Aftenposten

«David og Goliat er full av perspektivforskyvende fortellinger (...) Gladwells bok har overføringsverdi til mange aktuelle problemstillinger.»​
Stian Bromark, Dagsavisen

«David og Goliat er Gladwells mest underholdende bok hittil. Den er en overdådig ‘feel-good’ som gir næring til både hjerte og hjerne.»
Financial Times

«​What propels the book, like all of Gladwell's writing, is his intoxicating brand of storytelling. He is the master of mixing familiar elements with surprise counter-intuitions, and then seasoning with a sprinkling of scientific evidence (....) Gladwell is a master craftsman, an outlier amongst authors.»

Huffington Post

«​Truly intriguing and inspiring (...) unforgettable.»
Los Angeles Times

«​Gladwell er forbilledlig klar i sine kompliserte poenger.»
The Daily Express

«​Malcolm Gladwells argumentasjon for fordelene ved å være den alminnelige ‘mannen i gata’ er en fornøyelse å lese.»
The Guardian

«​Hele boken er full av øyeblikk som får deg til å heve øyenbrynene, alt forklart med tilsynelatende enkel, til og med folkelig, prosa.»
Toronto Star

«​Gladwell sells books by the millions because he is masterful at explaining how the world works - the power of critical mass, the arbitrariness of success, etc., packaging his ideas in fun, accessible, and poignant vignettes.»
USA Today

Til toppen