De blå elgers skog (Innbundet)

Serie: Jenny og Jakob 

Forfatter:

Arnhild Lauveng (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 51
Illustratør: Lauveng, Arnhild
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål
Serie:
ISBN/EAN: 9788215022109
Kategori: Faktabøker
Alder: 3 - 6
Omtale De blå elgers skog
Sara er bestevenninnen til Jenny. Nå er mormoren til Sara død, og Sara skal være hjemme hos Jenny hele helgen. Sara er lei seg, og vil ikke leke. Ihvertfall ikke med en gang. Etterhvert leker hun, men så blir hun lei seg igjen. Heldigvis forteller mammaen til Jenny eventyret om de blå elgene, og om at det er lov å ha alle typer følelser, også når noen dør.
De blå elgers skog er en av sju bøker for barn om helt vanlige følelser. I bøkene møter vi Jenny og Jakob. Jenny er en jente som går i barnehage og Jakob er tøykaninen hennes.

Følelser er vanskelige når noen dør. Innimellom alt det triste kan noe også være morsomt.

Jenny og Jakob bøkene er en morsom serie for alle barn, som fokuserer på følelser og tanker - helt vanlige følelser og tanker! Bøkene tilbyr barna et språk for å snakke om følelser, og gjennom samtale om bøkene kan de voksne rundt barna hjelpe dem å forstå følelsene sine. Bøkene er ypperlige verktøy for pedagoger, som ønsker å jobbe med forebyggende psykisk helsevern for små barn.

I likhet med de andre bøkene i serien om Jenny og Jakob er det en faktatekst bakerst i boka, skrevet direkte til barna, om følelser. Faktateksten forklarer og setter ord på temaet som blir tatt opp i fortellingen. Kombinasjonen av fortelling og fakta formidler kunnskap om temaet på en god måte for små barn. Helt til slutt er det en fagtekst til de voksne. Her er det informasjon knyttet til hver bok og hvert tema, tips til hvordan en kan snakke med barn om akkurat dette temaet, ting det er viktig å tenke på når man skal snakke om akkurat disse følelsene, og forslag til hvordan bøkene og tekstene kan brukes i hverdagen.

Serien om Jenny og Jakob er skrevet for barn i barnehagealder og i småskolen.

Arnhild Lauveng har skrevet og illustrert bøkene. Hun er spesialist i klinisk samfunnspsykologi.

Til toppen

Flere bøker av Arnhild Lauveng:

Bøker i serien