De håpefulle (Innbundet)

roman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 669
Forlag: Tiden
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788210051319
Kategori: Romaner
Omtale De håpefulle
Familiesaga, kunstnerroman, samfunnsportrett og kjærlighetshistorie. Humor, sorg, fortvilelse og håp. Slekt, svik, sentiment og spenning. Nicolai Houm har på alle måter skrevet en stor roman.


I en bredt anlagt fortelling møter leseren familien Lindberg fra 1960-tallet og frem til vår tid. Gjennom elegante tidssprang blir vi kjent med den tidvis hardt prøvede forretningsmannen Arne Lindberg, hans kone Elise, samt oppveksten og senere karrierene til de tre barna: Den ambisiøse forfatteren og surferen Joachim, ballettdanseren og opprøreren Thea og den stadig tvilende feltpresten Christoffer.
Med Lindbergfamilien som omdreiningspunkt tegnes dessuten et levende bilde av et Norge i stadig utvikling, fra kunnskapsrevolusjon og studentliv på 1960-tallet via nyrikdom og Blitz-konserter på 1980-tallet til Afghanistan og operahus på 2000-tallet. Men viktigst er hele tiden menneskene og de stormfulle relasjonene dem i mellom.
.
.
.
.
.
.

Til toppen

Norge har fått en ny forfatter av internasjonal klasse
Forfatter Henrik Langeland

Andre utgaver

De håpefulle
Bokmål Ebok 2013
De håpefulle
Bokmål Heftet 2014
Anmeldelser av De håpefulle

​«[E]n sammenhengende opptur. Houm skriver lett, godt, poengtert og humoristisk, han dissekerer den øvre middelklasse med skarp penn og et våkent blikk.»

Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisa

 

«De håpefulle er bokhøstens store positive overraskelse (...). En roman som øser ut godbiter, som gir og gir, og for leseren er det bare å ta imot (...) De håpefulle har en imponerende kraft; det glitrer av språket og humoren er i sekvenser like framtredende som ømheten, sårheten og styrken.» 

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

 

«Nicolai Houms De håpefulle er den type roman man trygt kan kjøpe tre, fire eksemplarer av. Man skal jo gi gaver i år også (...). Nicolai Houm fanger den kultiverte middelklassens sjargong med nesten perfekt gehør.» 

Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

 

«Noe av det bedre som kan skje en i livet, er å åpne en tykk bok, lese noen sider og være fanget av teksten. Det skjedde da jeg ga meg i kast med De håpefulle (...). Dette er en tekst som umiddelbart underholder, beveger og stimulerer til ettertanke.»

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

 

«Ei litterær utblåsing (...). Nicolai Houm skriv med satirisk snert om redsla for å falle gjennom.»

Merete Røsvik Granlund, Dag og Tid

 

«De håpefulle er en velskrevet bok: god å lese, med elegante innganger, bra flyt, rensa for språklige klisjeer. Houm holder nivået hele

veien (...). Nicolai Houm fortjener sine lesere.»

Erlend Røyset, Klassekampens Bokmagasin

 

«Noen ganger kommer man over ting som vekker så stor begeistring at man er pent nødt til å dele denne begeistring med andre. Den norske romanen De håpefulle av Nicolai Houm er en sånn ting.»

Harald Eia

 

«Eit humoristisk og nådelaust bilete av eit moderne Noreg i stadig utvikling.» 

Vårt Land

 

«Houm balanserer fortellerstemmene på en fin måte og perspektivene og variasjonen fungerer godt. Jeg sitter med følelsen av å bli oppriktig interessert i denne fortellingen, og de veier og omveier hovedpersonene ender opp med å ta. Selv følelsesliv og tankegods sitter, og det er en fin driv i romanen. Det er ambisiøst å gå løs på å skrive en slik murstein, og den største bragden er å hale den helt i havn.»

Anette S. Garpestad, www.forlagsliv.no

 

«Norge har fått en ny forfatter av internasjonal klasse. Han heter Nicolai Houm.» 

Henrik Langeland

 

«Herrejemini, for en bok Houm har skrevet! De håpefulle er en stor roman på mange måter (...). Jeg håper du velger deg Houm i høst. Det fortjener han. Det skal mye til å ro i land en så stor bok, men han får det til med glans. Jeg skulle gjerne hatt mer, jeg.»

Linn Strømsborg, Bokmerker

 

Til toppen