De knyttede never (Heftet)

Serie: Jonas Fjeld-serien 1

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 106
Forlag: Dr. Spruce Books
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788283760002
Kategori: Krim og spenning
Omtale De knyttede never
EN UTSKJELT OG ELSKET NORSK PULPKLASSIKER
Spesialutgave med omslag av Mikkel McAlinden og forord av Øvre Richter Frichs biograf, Christopher Hals Gylseth

Det hele begynner i Jonas Fjelds hemmelige hule i Homansbyen i Oslo. Fjeld og den finske dvergen Ilmari Erko forbereder et halsbrekkende bankkupp...

Jonas Fjeld-serien er en norsk eventyrserie i 21 episoder skrevet av Øvre Richter Frich i perioden 1911 - 1935. Hovedpersonen er den solide nordmannen dr. Jonas Fjeld. Norges første superhelt kan sammenlignes med Doc Savage, James Bond eller Batman, men kom til verden lenge før dem. Han er nordisk av utseende, med isblå øyne og stål i ben og armer. Av yrke er han kirurg, men en sterk motvilje mot sedat vanetenking og statusjag, får han til å stille seg på utsiden av samfunnet. Jonas Fjeld trenger spenning - Mye spenning!
-
De 21 bøkene i Fjeld-serien er til dels svært velskrevne, med utrolige oppfinnelser og eventyrlige episoder. Vi følger Jonas Fjeld over hele verden, til Argentina, Peru, Sibir, Mexico, USA og det meste av Europa inkludert Åland. Vi får kjøre flygende ubåter, møte udødelige inka-dverger, lytte til forheksende panfløytemusikk, finne opp gull, avverge første verdenskrig, delta i diverse blodige revolusjoner og bekjempe en rekke anarkister, syndikalister og kommunister. Serien ble i sin tid en umiddelbar suksess. De knyttede never fikk strålende kritikker, solgte i store opplag og ble oversatt til mange språk.
-
Det norske serieforlaget Dr. Spruce Books begynte i 2016 gjenutgivelsen av hele Jonas Fjeld-serien i en lett oppusset utgave. Vi har oppdatert teksten noe for å forbedre leseopplevelsen. Vi har selvfølgelig ikke gjort noe med historien eller Øvre Richter Frichs originale spissformuleringer.

Til toppen

Andre utgaver

De knyttede never
Bokmål Ebok 2016

Flere bøker av Øvre Richter Frich:

Bøker i serien