De kristne i Midtøsten (Heftet)

Kampen for tilhørighet

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 266
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202488970
Kategori: Religion, historie og filosofi
Fag: Religion, Samfunnsvitenskap
Nivå: Akademisk
Omtale De kristne i Midtøsten

Tradisjonelt har Midtøsten vært preget av religiøs og etnisk pluralisme. I dag tyder imidlertid mye på at denne pluralismen står for fall. Krig, konflikt og fremmarsjen til militante islamister har ført til at svært mange kristne har forlatt regionen. Ja, mange frykter at Midtøstens kristne er i ferd med å forsvinne for godt.

I denne boka ser noen av landets fremste forskere nærmere på situasjonen for de kristne i Midtøsten og hvordan disse kjemper for sin tilhørighet – på ulikt vis og med forskjellige midler. Boka inneholder blant annet dyptpløyende artikler om kristne i Libanon, de palestinske områdene, Egypt og Tyrkia – landområder hvor kristne i dag opplever et særlig press.

Samtidig er ikke situasjonen like kritisk alle steder: I Gulf-statene har det for eksempel aldri vært flere kristne kirker enn i dag og antallet kristne i befolkningen vokser stadig på grunn av arbeidsinnvandringen.

I tillegg til kapitler fra utvalgte land i regionen, løfter boka fram temaer som IS sitt forhold til de kristne, muslimsk-kristne relasjoner opp gjennom historien, kulturell utveksling mellom kristne og muslimer - og nordmenns skiftende syn på de kristne i Midtøsten.

Til toppen

Du vil kanskje også like