De sorte gribber (Heftet)

Serie: Jonas Fjeld-serien 4

Forfatter:

Torill Greftegreff (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 130
Forlag: Dr. Spruce Books
Språk: Bokmål
Oversatt av: Greftegreff, Torill
Serie:
Serienummer: 4
ISBN/EAN: 9788283760033
Kategori: Krim og spenning
Omtale De sorte gribber
En utskjelt og elsket norsk pulpklassiker.
Spesialutgave med omslag av Behzad Farazollahi og forord av Fredrik Wandrup.
Det er vår og folkefest på Karl Johan. Ti tusener er samlet på Slottsplassen. Den feststemte hovedstaden blir angrepet fra luften av «de sorte gribber»!
Terroren rammer stygt og Jonas Fjeld må ordne opp... Med seg på laget har han sine beste følgesvenner: den finske dvergen Ilmari Erko og den enarmede briten Ralph Burns! De tar opp jakten i et falkelignende elektrisk fly med de mest fantastiske egenskaper.
«Politimesteren så ettertenksomt opp i luften som om han søkte etter et eller annet ukjent. Det var kommet noe fortenkt over ham.
- Å, sa han nølende, - vi får så mange av den slags. Hvis man skulle ta hensyn til alle mulige anonyme advarsler, kunne man snarest mulig bestille plass på Dikemark. Det er forresten et ganske underlig telegram. Det står bare:
Beware of the vultures.
- Vultures?
- Ja - vokt Dem for gribbene...»
--
Jonas Fjeld-serien er en norsk eventyrserie i 21 episoder skrevet av Øvre Richter Frich i perioden 1911 - 1935. Hovedpersonen er den solide nordmannen dr. Jonas Fjeld. Norges første superhelt kan sammenlignes med Doc Savage, James Bond eller Batman, men kom til verden lenge før dem. Det norske serieforlaget Dr. Spruce Books begynte i 2016 gjenutgivelsen av hele Jonas Fjeld-serien i en lett oppusset utgave. Vi har oppdatert teksten noe for å forbedre leseopplevelsen anno 2017. Vi har selvfølgelig ikke gjort noe med historien eller Øvre Richter Frichs originale spissformuleringer.

Til toppen

Andre utgaver

De sorte gribber
Bokmål Ebok 2016

Flere bøker av Øvre Richter Frich:

Bøker i serien