De syv søstre (Innbundet)

Serie: De syv søstre 1

Forfatter:

Benedicta Windt-Val (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 544
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Seven Sisters
Oversatt av: Windt-Val, Benedicta
Serie: De syv søstre
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788202444969
Kategori: Romaner
Omtale De syv søstre

Lucinda Rileys imponerende fortellertalent kommer til sin fulle rett i dette som er første bok i en serie på syv bøker, basert på legendene om stjernebildet De syv søstre.

Fremtiden deres står skrevet i stjernene …

Maia D'Apliése og fem av hennes søstre er samlet i barndomshjemmet Atlantis, et vakkert og tilbaketrukket slott ved Genèvesjøen. De har akkurat fått vite at deres elskede far, den sky mangemillionæren som de bare kaller Pa Salt, er død.

Maia og søstrene hennes ble alle adoptert av Pa Salt som spedbarn, og nå har han etterlatt et spor til hver av dem som skal lede dem tilbake til deres opprinnelige opphav. Maias ledetråd fører henne til den andre siden av kloden, til et forfallent herskapshus i Rio de Janeiro i Brasil.

I Rio i 1927, i byens storhetstid, har Izabela Bonifacios far ambisjoner om at datteren skal giftes inn i aristokratiet. Samtidig er arkitekten Heitor da Silva Costa i gang med det som skal bli den berømte Kristusstatuen, og han skal snart reise til Paris for å finne den rette skulptøren til å fullføre hans store visjon. Den lidenskapelige Izabela lengter etter å se verden, og hun klarer å overbevise faren om å la henne få lov til å følge med arkitekten og hans familie til Europa før hun gifter seg.

I Paris, i Paul Ladowskis atelier og i de livlige kafeene på Montparnasse, møter hun den unge og ambisiøse skulptøren Laurent Brouilly. Dermed vet hun også at livet aldri kommer til å bli det samme igjen.

Til toppen

Andre utgaver

De syv søstre
Bokmål Ebok 2015
De syv søstre
Bokmål Lydbok-CD 2014
De syv søstre
Bokmål Lydbok MP3-CD 2014
De syv søstre
Bokmål Nedlastbar lydbok 2014
De syv søstre
Bokmål Heftet 2021

Flere bøker av Lucinda Riley:

Anmeldelser De syv søstre

"Ja, her er smerte og hjerte nok for en bankers bestselger."
Guri Hjeltnes, VG

Til toppen

Utdrag

«Altså …»
Jeg så at Floriano var bristeferdig av spenning da vi tok heisen opp til baren på terrassen i øverste etasje av hotellet noen timer senere.
«Jeg har nyheter til deg. Og siden det dreier seg om gode nyheter, synes jeg dette må være det rette øyeblikket for deg til å smake på din første caipirinha.»
«Det er i orden,» sa jeg. Vi satte oss ved et bord helt foran på terrassen, og jeg fulgte solnedgangen over stranden. Den glødende kulen smøg seg forsiktig ned bak tvillingfjellene, og et mykt mørke begynte å senke seg.
«Her.» Floriano rakte meg et ark fra en plastmappe. «Se på dette. Det er en liste over alle registrerte fødsler, ekteskap og dødsfall i familien Aires Cabral helt fra 1850.»
Jeg kikket ned på listen over navn, fremdeles ute av stand til å tro at de virkelig kunne ha noe med meg å gjøre.
«Der ser du at Gustavo Aires Cabral giftet seg med Izabela Bonifacio i januar 1929. De fikk en liten pike i april 1930, Beatriz Luiza. Det finnes ingen dødsattest utstedt på henne, så vi kan gå ut fra at hun er den gamle kvinnen du traff i huset i går.»
«Fikk hun noen barn?» spurte jeg spent.
«Ja, det gjorde hun. Hun giftet seg med Evandro Carvalho i 1951, og i 1956 fikk de også en liten pike, som de kalte Cristina Izabela.» «Carvalho var etternavnet til den gamle kvinnen! Jeg hørte at hushjelpen kalte henne det. Og Cristina? Hva skjedde med
henne?»
«Det er der familietråden tilsynelatende tar slutt,» sa Floriano. «Jeg finner ingen videre registreringer her i Rio som tyder på at Cristina har fått barn. Men så kjenner vi jo heller ikke etternavnet til en eventuell far – vi vet ikke engang om hun giftet seg noen gang. Kontorene var dessverre i ferd med å stenge, så jeg fikk ikke kryssjekket alle opplysningene.»

Til toppen

Bøker i serien

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: