Demenssykdommer (Heftet)

årsaker, diagnostikk og behandling

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 235
Forlag: Gyldendal akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205449930
Kategori: Helse- og sosialfag
Omtale Demenssykdommer
Denne boken forklarer hva demens er, og omtaler de mange sykdommene som kan føre til demens.

Demens er en av de største medisinske utfordringene i vår tid. Men hva er demens og hvilke sykdommer kan føre til demens?
Boken beskriver hvilke undersøkelser som kan påvise om det foreligger mental svikt eller demens, og hva årsaken i så fall kan være. Forebygging og behandling blir omtalt, samt juridiske forhold knyttet til det å være dement. Blant annet blir Alzheimers sykdom, lewylegemedemens, frontotemporale demenssykdommer og vaskulær demens omtalt i egne kapitler.
Mot slutten av boken kommer et kapittel om medisinske framtidsperspektiver, før den avsluttes med en personlig beretning om det å ta seg av mennesker med demens.
Dette er en bok for helsepersonell av ulike kategorier, men den vil også være nyttig for andre som ønsker å lære mer om demens og demenssykdommer. Boken er rikt illustrert og forsynt med et omfattende stikkordregister.
De tre hovedforfatterne er alle spesialister innenfor hjerneforskning. I tillegg bidrar Ivar Reinvang, Lorentz Nitter, Anne Brækhus og Sissel Wangsvik med hvert sitt kapittel innenfor sine spesialområder.
Les forord og se innhold her:
Leif Gjerstad er professor i nevrologi ved Universitetet i Oslo. Siden 1979 har han hatt sin arbeidsplass på Nevrologisk avdeling, Rikshospitalet, fra 1988 som professor. Han har drevet undervisning og forskning rundt demens i mange år. Gjerstad er også forskningsleder ved Klinikk for kirurgi og nevrofag, Oslo universitetssykehus.
Tormod Fladby er professor i nevrologi ved Universitetet i Oslo. Han leder Klinisk Nevrofaglig Forskningsgruppe ved Ahus, som forsker på demenssykdommer, og et stort europeisk prosjekt rettet mot tidlig diagnostikk ved nevrodegenerative sykdommer. Fladby er også avdelingssjef ved Nevrologisk avdeling, Akershusuniversitetssykehus.
Stein Andersson er professor i klinisk nevropsykologi ved Psykologisk institutt, Universitetet i Oslo. Han er psykologspesialist

Til toppen

Flere bøker av Leif Gjerstad, Tormod Fladby og Stein Andersson: