Den 13. disippel (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 486
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203356223
Kategori: Krim og spenning og Thriller
Omtale Den 13. disippel
​Et gravkammer. Et mysterium. En historisk hemmelighet. En ny thriller med Bjørn Beltø i hovedrollen.

KAPERNAUM, 1978: En israelsk arkeolog avdekker en grav fra oldtiden. Samme dag forsvinner han sporløst. Det militære overtar utgravningen og forsegler gravkammeret.

OSLO, 2014: På dødsleiet trygler en kollega av Bjørn Beltø om hjelp. Samtidig blir hennes mann og sønn overfalt av ukjente gjerningsmenn.

LONDON, FIRENZE, JERUSALEM:
Sammen med datteren til den forsvunne arkeologen reiser Bjørn Beltø ut i verden for å komme til bunns i mysteriet. Løsningen er forbløffende - og rystende

Til toppen

Handlingsmettet thriller av høy klasse
Frid Freyling, VG

Andre utgaver

Den 13. disippel
Bokmål Ebok 2014
Den 13. disippel
Bokmål Heftet 2015
Den 13. disippel
Bokmål Lydbok-CD 2014

Flere bøker av Tom Egeland:

Anmeldelser Den 13. disippel

«Handlingsmettet thriller av høy klasse»
Frid Feyling, VG

«Tom Egeland befester sin posisjon som norsk samtidskrims fremste underholder»
Torbjørn Ekelund, Dagbladet

«Den 13. disippel er trass i en spenningspreget grunnstruktur en relativt stillferdig og tenksom fortelling som gir bredt spillerom både for Egelands velformulerte fabuleringer og betydelige kunnskapsmengde.»
Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

 

«Boka er en salig blanding av historisk bakgrunn og frisk diktning. Leseren bør ha internettet for hånden, for å skille fakta fra fiksjon, for dette er en roman som pirrer nysgjerrigheten.»
Geir Rakvaag, Dagsavisen

«Forfatteren er kunnskapsrik, og boken er grundig. Samtidig er funnet såpass spesielt at hadde det funnet sted, ville det vært enormt oppsiktsvekkende. Det er et interessant scenario å se for seg. (...) Så ta gjerne turen til Kapernaum med Bjørn Beltø. Det kan fort bli en morsom reise.»
Karen Frøsland Nystøyl, Vårt Land

Til toppen

Utdrag
HUN VET AT HUN SKAL DØ. Jeg ser det i blikket hennes, snart er det min tur, tenker hun.
Slutten på noe er begynnelsen på noe helt annet. Jeg har alltid likt den tanken. Selv døden fører oss videre, ikke til himmels, bevare meg vel, men kanskje til noe vi ikke riktig kan forestille oss.
Hodet hennes hviler på to puter. Huden kleber seg til skallen. Jeg holder henne i hånden, den er klam og spinkel, og jeg klemmer forsiktig. Hun bikker hodet til siden og ser meg inn i øynene. Resignert, ikke redd. Munnen er halvåpen, leppene fargeløse. Hun ser akkurat ut som mamma i timene før hun sovnet inn.
Plutselig hoster hun og sperrer opp øynene, jeg leser desperasjonen i blikket hennes: Bjørn, det er noe jeg må fortelle deg!
"Shhh," hvisker jeg. Jeg lener meg mot henne og stryker henne på kinnet. Leppene hennes former et lydløst budskap, ordene vil ikke slippe tak i tungen. Alt jeg hører, er vislingen fra surstoffslangene som er stukket inn i neseborene hennes. Hun sukker, dypt og rallende. Jeg legger øret helt inntil de tørrsprukne leppene.
Små, små stønn. Hun vil så gjerne si noe, men hun makter ikke.
"Vi kan ta det senere," sier jeg lavt.
Øynene hennes blir blanke, vi vet begge at det aldri blir noe senere.
Hør på meg, trygler blikket hennes, det er viktig! Hun klarer så vidt å løfte den blåflekkete armen. En kanyle er festet til hånden med hvit tape. Fra en infusjonspose over sengen siver en cocktail av beroligende og smertestillende medikamenter. Drypp av håp som bare utsetter det uunngåelige.
"Shhh," hvisker jeg.
Hun glir inn i drømmeløst mørke. Et skop overvåker hvert svinnende pulsslag. Hun rykker til, øyelokkene dirrer, langsomt gløtter hun opp. "… oshe…" mumler hun. Jeg oppfatter ikke hva hun sier. Oshe? Jeg lener meg nærmere, "hva sa du?", hun prøver å uttale noe, men det kommer ut som et stønn, hun trekker pusten:
"…osje!".

Til toppen

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: