Den blå hesten (Innbundet)

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 125
Forlag: Abup forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788293543121
Kategori: Familie og helse
Omtale Den blå hesten
I mars 1973 skjedde det noe spesielt i havnebyen Trieste. Bak en fire meter høy, lyseblå hest, laget av pappmasjé og treverk, gikk ansatte og pasienter ved byens store psykiatriske sykehus i tog sammen med kunstnere og andre borgere.
I denne boka vandrer vi i den blå hestens spor, i Italia og Norge. I 2004 stertet et samarbeid om psykososial helse mellom Agder og Toscana. Nå, femten år senere har vi dokumentert noen av erfaringene. Om utveksling av kunnskap, om samvær, fellesskap, tilhørighet, likeverd og toleranse. Om å finne nye roller og ny mening. Om å våge.
Du møter pasienter og brukere, fagfolk og frivillige, lærere og elever, italienere og nordmenn. Boka er rik og mangfoldig, basert på en rekke portrett intervjuer.

Guro Waksvik er journalist og fotograf. Hun er en av landets mest rutinerte psykisk helse-journalister, og skriver blant annet jevnlig for Mental Helses magasin Sinn og Samfunn

Odd Volden er fag-pedagog, skribent og brukeraktivist. Han er tidligere landsstyremedlem i Mental Helse og er en av initiativtakerne til samarbeids prosjektet om psykososial helse mellom Agder og Toscana.

Trine Habberstad er sosionom med hovedfag i sosialt arbeid, og tidligere medlem av Kontrollkommisjonen. Hun har mellomfag i italiensk, og har deltatt aktivt i samarbeidsprosjektet siden 2005.

Til toppen