Den femte revolusjon (Innbundet)

mennesket i hjerneforskningens tidsalder

Forfatter:

Erik Ringen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 284
Forlag: Spartacus
Språk: Bokmål
Originaltittel: Den femte revolution
Oversatt av: Ringen, Erik
ISBN/EAN: 9788243008267
Kategori: Familie og helse
Omtale Den femte revolusjon

- Hva skjer med menneskesinnet når det oppnår en fullstendig forståelse av seg selv? - Tom Wolfe 

Dette spørsmålet fikk Lone Frank til å oppsøke noen av de fremste hjerneforskerne i verden og spørre hva arbeidet deres betyr for det å være menneske. Koblet til Michael Persingers gule hjelm får hun for første gang en overnaturlig opplevelse. Hos Marc Hauser får hun vite at en felles moral er innkodet i alle mennesker. Og hun oppdager at både lykkefølelse og empati er noe som lett kan manipuleres. 

Vi står overfor en nevrovitenskapelig revolusjon, den siste i rekken av vitenskapelige tigersprang som har veltet våre verdensbilder. Kopernikus, Darwin og Freud har stått for slike revolusjoner. Det samme gjorde oppdagelsen av dnaet. 
I Den femte revolusjon tar Lone Frank oss med til frontlinjen i moderne hjerneforskning. Og vi møter en vitenskap med potensiale til å forklare alle våre menneskelige evner og særtrekk som rene prosesser i hjernen. 

 

Til toppen

Andre utgaver

Den femte revolusjon
Bokmål Heftet 2015

Flere bøker av Lone Frank:

Anmeldelser Den femte revolusjon

«Formidabel vitenskapsformidling. En fremragende og allsidig introduksjon til hjerneforskningen, som igjen bekrefter at Frank er en av landets mest kompetente forskningsjournalister.»
Jyllands-Posten

«Skrevet som en rekke av intenst spennende fortellinger, lykkes boken med å utforske den forestående nevrorevolusjonen og dens noen ganger skremmende konsekvenser.»
BBC Focus Magazine

«Lone Frank tar leseren med på en spennende reise til hjerneforskningens yttergrenser. Hun er en kyndig og uhyre velformulert  forskningsformidler, og hennes samtaler med noen av feltets ledende aktører gir et inspirerende innblikk i nevrovitenskapens menneskesyn og framtidsdrømmer.»
Politiken

«Best av alt: Hennes nølende deltakelse i eksperimenter – fra å få en nevrologisk framprovosert religiøs opplevelse til å lære om empatiens hemmeligheter – samt hennes brutalt ærlige beskrivelser av forskerne selv, bringer en velkommen dose humor til boken.»
New Scientist

«En av de mest øyeåpnende og viktige populærvitenskapelige utgivelser som har sett dagens lys i Danmark. Den oser av vitalitet, kunnskap og fortellerglede. Lone Frank har sakte men sikkert begynt å innta tronen som landets fremste vitenskapsforfatter.»
Berlingske Tidende

Til toppen

Om forfatter Lone Frank

Lone Frank er forfatter og vitenskapsjournalist med bakgrunn som forsker og med ph.d. i nevrobiologi. Hun er fast tilknyttet Weekendavisen og kjent som en markant debattant og opinionsdanner når det gjelder sunnhet, medisin, teknologi og etikk.
Hun har skrevet for tidsskrifter som Science og Nature Biotechnology og jobbet med radio og tv i Danmark. Hun har også skrevet bøkene Det nye liv (2004), Klonede tigre (2005) og Mit smukke genom (2010). Lone Frank har mottatt Svend Bergsøes Fonds Formidlerpris, Fremtidsprisen samt Dansk Forfatterforenings faglitterære pris

Til toppen