Den første sten av Carsten Jensen (Ebok)
Ebok

Den første sten (Ebok)

Forfatter:

Håvard Syvertsen (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2016
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 3.86 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Press
Språk: Bokmål
Originaltittel: Den første sten
Oversatt av: Syvertsen, Håvard
ISBN/EAN: 9788232800513
Kategori: Romaner , Romaner og Skjønnlitteratur
Omtale Den første sten
arsten Jensen er i høst tilbake med en internasjonal begivenhet av en fortelling. For snart 20 år siden slo han igjennom med reiseskildringen Jeg har sett verden begynne. For snart 10 år siden gjenoppfant han seg selv som forfatter med sjøfartsromanen Vi, de druknede. Nå er han tilbake med Den første sten - en storslått, klassisk roman om krigens vesen, fortalt som en moderne thriller.

Troppen vi følger, møtes i Afghanistan for å tjenestegjøre under NATOs kommando. De kampklare soldatene skal ledes av danske offiserer uten krigserfaring. I maktvakuumet som oppstår, står den karismatiske Schrøder frem og innfører belønningssystemer som er hentet fra krigsspillene de slår ihjel ventetiden med. Alt de opplever, skal filmes. Med kamera på hjelmene dokumenteres soldatenes hverdagsliv og kamphandlinger for å lagres i nettskyen som et minnesmerke over de falne og de levende. Den parallelle virkeligheten de unge soldatene skaper, skal imidlertid vise seg å bli fatal. Merkelige hendelser begynner å ramme familiene deres i København. En dag forsvinner flere av dem sporløst. Er de drept, har de gått over til fienden, er de blitt terrorister? Og hvem er egentlig Schrøder?

Den første sten er et intenst drama av bibelske dimensjoner, hvor det blir stadig mer krevende å skjelne mellom godt og ondt, venn og fiende, og hvor afghansk stammejustis og skandinavisk moralisme virvles sammen i en dødsdans av blodhevn. Med Den første sten har krigen i Afghanistan fått sin store nordiske roman, og norske lesere har fått en oppslukende thriller mettet med mening.

Til toppen

...en stor opplevelse, og nærmest en nødvendighet å lese...
Sindre Hovdenakk, VG

Andre utgaver

Den første sten
Bokmål Heftet 2017
Den første sten
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016
Den første sten
Bokmål Innbundet 2016

Flere bøker av Carsten Jensen:

Anmeldelser Den første sten

"Bildet av Afghanistan slik det stiger fram fra sidene av denne romanen er noe av det sterkeste jeg har lest på svært, svært lenge.

Boken ender på ingen måte godt. Men den er en stor opplevelse, og nærmest en nødvendighet å lese – for den som våger nedstigningen til infernoet Afghanistan."

Sindre Hovdenakk, VG

"Researchen til dette storslåtte krigseposet er imponerende, og formidlingen står ikke tilbake for noen spenningsforfatter. (...) en mektig og overrumplende roman som stiller det grunnleggende spørsmålet: Hva gjør krig med oss? Hvilken mentalitet utvikler et menneske som lever i konstant livsfare, omgitt av forræderi og med vissheten om kommende katastrofe som eneste lojale følgesvenn?"

Fartein Horgar

Til toppen