Den gode notis (Innbundet)

2

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 187
Forlag: Bokhuset forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788269210040
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Den gode notis
«Bjarne Stangeland skrev i Agderposten om store og små ting fra Tvedestrand». Det er egentlig ikke riktig. Stangeland skrev stort sett bare om de små tingene som skjedde. De store tingene var det andre som tok seg av.

Stangeland hadde blikk på det lokale og hverdagslige. Derav undertittelen på bok 2 om Stangelands rapporter fra Tvedestrand. Gjentatte ganger oppfordrer han sine lesere til å tenke på fuglene. Mens resten av verden var opptatt av det som skjedde på månen sommeren 1969, skrev han denne notisen:

Gårdbruker John Dale fikk mandag morgen kl. 3.30 da han satt og så på måneferden, øye på en rev i gårdens nærhet og han skjøt reven på ca. 30 meters hold. Han er en meget dyktig skytter.

Et bryllup som forviklinger, en vennegjeng fra Lyngør, historien til Grændsen-sjektene, forfatteren Vera Henriksen og kunstneren Ernst Mange Johansen liv og virke på Borøy, et livslangt kameratskap på Sandøya, hvem flyttet inn i Tvedestrands første boligfelt, fasanjakt i Lyngør og hva har Alf Prøysen med alt dette å gjøre?

Til toppen