Den gode relasjonen (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 236
Forlag: Gyldendal akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205471375
Kategori: Sosialt arbeid
Omtale Den gode relasjonen
Ny utgave! I denne boken gjennomgås sentrale bidrag om relasjonsarbeid og begreper som anerkjennelse, tillit og respekt.

En god relasjon mellom hjelper og hjelpsøker er en forutsetning for god hjelp. Men hva kjennetegner en god relasjon? Og hvordan kan sosialarbeideren skape et godt grunnlag for en slik relasjon?.
Boken utkom første gang i 1996. I denne reviderte utgaven er rammene for utøvelsen av sosialt arbeid sterkere vektlagt. Det har sin bakgrunn i at helse- og velferdstjenestene i dag er under sterkt press fra ulike målstyringsprogrammer (New Public Management). Denne målstyringen påvirker all utøvende praksis ? også i sosialt arbeid. Begrepet anerkjennelse har i denne nye utgaven fått et eget kapittel. Ved å gi begrepet så stor plass, signaliserer forfatteren at anerkjennelse er helt grunnleggende og derfor et kjernebegrep i utøvelsen av alt sosialt arbeid.
Boken er konkret og virkelighetsnær samtidig som den evner å sette sosialarbeiderens hverdagsopplevelser inn i en større faglig sammenheng.

Til toppen

Flere bøker av Laila Granli Aamodt: