Den gylne pest (Heftet)

Serie: Jonas Fjeld-serien 5

Forfatter:

Torill Greftegreff (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 144
Forlag: Dr. Spruce Books
Språk: Bokmål
Oversatt av: Greftegreff, Torill
Serie:
Serienummer: 5
ISBN/EAN: 9788283760040
Kategori: Krim og spenning
Omtale Den gylne pest
En utskjelt og elsket norsk pulpklassiker. Spesialutgave med omslag av Lars Laumann og forord av Fredrik Wandrup.
--

«- Han har funnet det, sa kjemikeren plutselig. - Jeg så det på hans øyne.
- Hva da? spurte den andre.
- De nye strålene som vi andre søker etter. Den radioaktive kraft som kan spalte natrium. Den kreftenes konsentrasjon som van Helmont, Laskaris og Paracelsus drømte om.
- De mener?
- At mannen der inne har funnet veien til det store mysterium... gull - gull! Stol på det, dr. Fjeld.»
--
I «Den gylne pest» utfordres gullet som myntfot for verdens banker. Med en sinnrik plan forsøker skurken Jacques Delma å velte de internasjonale finansinstitusjoner - med gull. Jonas Fjeld blir kalt til London for å hjelpe Bank of England... Bokens grand finale på Tofteholmen i indre Oslofjord mangler sidestykke i norsk litteratur. Jonas Fjeld-serien er en norsk eventyrserie i 21 episoder skrevet av Øvre Richter Frich i perioden 1911 - 1935. Hovedpersonen er den solide nordmannen dr. Jonas Fjeld. Norges første superhelt kan sammenlignes med Doc Savage, James Bond eller Batman, men kom til verden lenge før dem.
--
Det norske serieforlaget Dr. Spruce Books begynte i 2016 gjenutgivelsen av hele Jonas Fjeld-serien i en lett oppusset utgave. Vi har oppdatert teksten noe for å forbedre leseopplevelsen anno 2017. Vi har selvfølgelig ikke gjort noe med historien eller Øvre Richter Frichs originale spissformuleringer.
-
Denne bokserien blir utgitt slik den opprinnelig ble skrevet. Noen av bøkene kan inneholde tidvis rasistiske, fordomsfulle og kulturelt utdaterte beskrivelser av mennesker. Forlaget støtter ikke denne type menneskesyn, men mener bokserien har en historisk og litterær verdi.

Til toppen

Andre utgaver

Den gylne pest
Bokmål Ebok 2016

Flere bøker av Øvre Richter Frich:

Bøker i serien