Den lave himmelen (Heftet)

Forfatter:

Halvor Kristiansen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 429
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: A constellation of vital phenomena
Oversatt av: Kristiansen, Halvor
ISBN/EAN: 9788205467385
Kategori: Romaner
Omtale Den lave himmelen
En storslått roman om kjærlighetens kraft i krigstid.

Dette er en roman om en glemt krig og samtidig en historie om alle kriger. Det er tap og sorg, kjærlighet og håp. Og det er om menneskeskjebner som flettes ubønnhørlig sammen, og om et barns forløsende kraft.
I en liten by i Tsjetsjenia gjemmer åtteåringen Havaa seg i skogen etter at faren hennes er blitt bortført av russiske styrker. Da familiens nabo, den fallerte legen Akhmed, finner den lille jenta mellom trærne med en blå koffert i hånden, forstår han hvilken fare hun er i og tar henne med til det utbombede sykehuset i byen.
Motvillig tar stedets eneste gjenværende lege, den overarbeidede og utbrente Sonja, imot jenta. Men det er først når Akhmed i gjengjeld tilbyr sin hjelp på sykehuset. Avtalen blir skjebnesvanger for dem. For midt i krigens herjinger må de hver på sin måte - i et ufrivillig fellesskap - sørge for å verne om det mest dyrebare de har: deres menneskelighet.
I løpet av fem dramatiske dager avsløres et intrikat mønster av tilfeldigheter, svik og tilgivelse som uventet skal binde Akhmed og Sonja sammen. Det forandrer dem for alltid og avgjør også skjebnen deres.

Til toppen

Andre utgaver

Den lave himmelen
Bokmål Ebok 2016