Den store dopingbløffen (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 223
Forlag: Kagge
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788248914310
Kategori: Politikk og samfunn
Omtale Den store dopingbløffen
Å dope seg uten å bli tatt er en enkel sak. Enklere enn du tror.
Antidopingarbeidet råtner på rot. Det finnes verken ressurser, kompetanse eller vilje til å ta tak i jukset i idretten.

I løpet av ti år som dopingjeger ble Mads Drange stadig mer desillusjonert på antidopingarbeidets vegne, før han til slutt sa opp jobben i Antidoping Norge.

I Den store dopingbløffen beskriver forfatteren et globalt kontrollsystem som ikke evner å bekjempe dopingen, men som likevel fungerer som et alibi for idrettens omdømme. Forfatteren beskriver hvor lett det er å dope seg i nasjonal og internasjonal toppidrett, og hvordan dette skjer.

De største synderne er ikke enkeltutøverne, men topplederne i internasjonal idrett, som ofte har alt å tape på dopingskandaler. Et lukket testsystem som få har innsyn i og som ikke fungerer, sørger for en ond sirkel av uvitenhet, der ingen utenfra stiller spørsmål og der lite skjer.

Denne insideberetningen retter for første gang søkelyset mot et tema som er ukjent for de fleste. Vi kan vinne kampen mot dopingen. Hvis vi vil.

Mads Drange er utdannet idrettsfysiolog fra Norges idrettshøgskole. Da han sa opp jobben etter ti år i Antidoping Norge i 2013, hadde han i to år ledet Avdeling for toppidrett og utvikling, og hadde ansvaret for testprogrammet i norsk idrett. Drange er blant dem som kjenner det internasjonale og nasjonale antidopingarbeidet best i Norge.

Til toppen

Andre utgaver

Den store dopingbløffen
Bokmål Ebok 2013

Flere bøker av Mads Drange: