Den svarte boksen (Innbundet)

Forfatter:

Kyrre Haugen Bakke (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 122
Forlag: Oktober
Språk: Bokmål
Originaltittel: The black box
Oversatt av: Bakke, Kyrre Haugen
ISBN/EAN: 9788249511143
Kategori: Romaner
Omtale Den svarte boksen
Hun er en ung amerikansk spion på oppdrag et sted ved Middelhavet. Skjønnhet er hennes kamuflasje. Hun glir inn blant de andre skjønnhetene som mektige menn omgir seg med. Gjennom underkastelse oppnår hun kontroll. Hun skal være både uimotståelig og usynlig for sin Tildelte Partner - mannen hun skal avlytte og uskadeliggjøre.

Til toppen

Flere bøker av Jennifer Egan:

Anmeldelser Den svarte boksen

"Egan treffer godt med sine renskårne setninger, uten at enkeltformuleringer ødelegger flyten ... Intensiteten stiger raskt i strømmen av tweets som holder tankene på plass for den utsatte hovedpersonen ... Den svarte boksen er et nytt eksempel på at Jennifer Egan lader nye grep og kjølige miljøer med menneskelig liv like under den kontrollerte fasaden."
SUSANNE HEDEMANN HIORTH, DAGENS NÆRINGSLIV

 

"Spenningshistorie i elegante, små biter ... den poetiske presentasjonen passer i grunnen Egans stil ganske godt. Informasjonen er konsentrert, og leseren må jobbe for å få den prosessert ... et godt eksempel på velfungerende konseptuell litteratur"
JAN GRUE, KLASSEKAMPEN

 

"En virkningsfull, futuristisk spionthriller - anbefales lest uten opplysninger og påvirkning fra omtaler ... Jeg har vært borti et utall tekster der handlingen er lagt til fremtiden ... «Den svarte boksen» er gledeligvis et tankeeksperiment som mestrer å føre meg inn i en ny virkekrets, og dermed skape en frisk og annerledes leseropplevelse ... Pulizerpris-vinner Jennfier Egan beviser på ny at hun er et hipt og nærende tilskudd til samtidslitteraturen. Boken ligger i hendende dine som en svart boks mens du leser, en liten vareprøve på fremtiden."
THEA MARIE DOLVA, FÆDRELANDSVENNEN

 

"Fantasifullt og finurlig: typisk Egan ... Romanen balanserer mellom det lattervekkende og det urovekkende, prosaen er både vakker og brutal ... Egan beviser at mye snodig og vakker poesi kan trylles fram på 140 tegn"
ELLEN SOFIE LAURITZEN, DAGBLADET

Til toppen