Den unge Marx (Heftet)

Rett, samfunn og vitenskapsteori

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 316
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202588076
Kategori: Sosialøkonomi
Fag: Filosofi, Forfatnings- og forvaltningsrett, Historie, Idéhistorie, Internasjonal rett og menneskerettigheter, Metodelære og rettsteori, Religion, Samfunnsfag, Sosialantropologi, Sosiologi, Statsvitenskap
Nivå: Akademisk

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale Den unge Marx

På 1900-tallet fikk Karl Marx’ teorier stor betydning for den politiske tenkningen og samfunnsutviklingen over store deler av verden. Også den kunnskapen universitetene formidlet ble sterkt påvirket. Etter Berlin-murens fall og Sovjetunionens kollaps er sporene etter Marx i politikken og i akademia delvis visket ut.

Marx’ svakere tilstedeværelse i dagens forskning reiser spørsmålene: Er det noe som blir oversett? Er ikke Marx lenger relevant?

Den unge Marx inviterer til diskusjon om disse spørsmålene og undersøker hvordan vi kan forstå Marx’ skrifter som historiske tekster i vår tid. Boken konsentrerer seg om tekstene skrevet av den unge og for mange mer ukjente Marx, og diskuterer blant annet det han skriver om:

  • byråkrati
  • jødenes stilling
  • rettsvitenskap
  • konstitusjoner og menneskerettigheter
  • tyverier
  • arbeid og eiendomsrett

I boken blir Marx’ tekster om disse temaene drøftet i lys av aktuell forskning i flere fagområder, blant annet rettsvitenskap, sosiologi og historie. Boken viser at den unge Marx’ tekster, på tross av vesentlige svakheter, utfordrer begreper og teorier i vår tids forestillinger om rett, samfunn og historie.

Til toppen

Du vil kanskje også like