Den ville hagen, eller Kunsten å redde verden i egen hage (Innbundet)

Forfatter:

Halvor Kristiansen (Oversetter)

Dave Goulson tar han for seg hele det myldrende og mangfoldige insektslivet som vi finner rett utenfor vår egen stuedør, i hager, parker og veikanter – og gir konkrete råd om hva vi kan gjøre for å bedre forholdene for de små heltene i hagen. Selv i en bitte liten hage kan vi finne hundrevis av insekter, småkryp, dyr, planter og organismer som alle spiller en større rolle i det store samspillet.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 307
Forlag: Press
Språk: Bokmål
Originaltittel: The garden jungle, or Gardening to save the planet
Oversatt av: Kristiansen, Halvor
ISBN/EAN: 9788232802982

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale Den ville hagen, eller Kunsten å redde verden i egen hage

I møte med skremmende statistikker og tap av artsmangfold, der store monokulturer og industrielt landbruk med bruk av plantevernmidler får kritiske konsekvenser for hele planeten, er det lett å føle seg maktesløs og handlingslammet. Men selv om dystre fakta ligger til grunn for Goulsons tekst – så fokuserer han først og fremst på hvordan vi i våre egne hager kan gå frem for å skape små oaser for småkryp og insekter.

Med en vittig tone formidler Goulson forskning om møll, meitemark, maur og marihøner og beskriver det pussige og fascinerende livet til alskens insekter. Han forteller om det stille og umerkelige, men store og viktige arbeidet som foregår like under føttene våre.

I Den ville hagen får du både oppskrifter på pai, hylleblomstvin og surkål, pussige historier om skrukketroll og saksedyr – og ikke minst ideer til hvordan du med enkle steg selv kan tilrettelegge for enda mer fantastisk liv og mangfold i hagen. Bare en liten kvadratmeter med blomstereng kan gjøre stor nytte.

For – ofte er jo det enkle det absolutt beste – i mange tilfeller er nettopp det beste å ikke gjøre noen ting. La plenen gro og len deg tilbake i solstolen.

Dave Goulson er kjent som humleekspert og forfatter av Mitt liv med humler (2016) og Humlejakt (2017).

Til toppen

Denne hageboka er en nytelse
Marius Wulfsberg, Dagbladet

Andre utgaver

Den ville hagen
Bokmål Ebok 2020

Flere bøker av Dave Goulson:

Anmeldelser Den ville hagen, eller Kunsten å redde verden i egen hage

Denne hageboka er en nytelse. [...] Den ville hagen er en viktig oppfordring til oss alle om å tenke på naturens mangfold.
Marius Wulfsberg, Dagbladet (terningkast 5)

Til toppen