Denne flammende verden av Siri Hustvedt (Ebok)
Ebok

Denne flammende verden (Ebok)

Forfatter:

Bodil Engen (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 3.88 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
Originaltittel: This blazing world
Oversatt av: Engen, Bodil
ISBN/EAN: 9788203370144
Kategori: Romaner og Romaner
Omtale Denne flammende verden
Siri Hustvedts nye roman er en intellektuell detektivfortelling fra kunstens verden. Det handler om gjenoppdagingen av kunstneren Harriet Burdens verker. Verkene gikk upåaktet hen mens Burden levde, men får gradvis større oppmerksomhet etter hennes død. Identitet, kjønn, feminitet og kunstnerisk eierskap er temaer som undersøkes.

Gjennom notatbøker, dagbøker, avis- og magasinartikler trår Harriet stadig tydeligere fram som kvinne og kunstner, der hun kjemper for å finne sin plass i en mannsdominert kunstverden samtidig som hun tviholder på egen identitet.

Harriet Burden er en fantastisk figur. Vanskelig, merkelig, følsom, spennende, enormt smart og en enestående kunstner - en karakter like fascinerende og gripende som Hustvedts romaner.

Til toppen

Siri Hustvedts beste roman
Guri Hjeltnes, VG

Andre utgaver

The blazing world
Engelsk Heftet 2015
Denne flammende verden
Bokmål Heftet 2015

Flere bøker av Siri Hustvedt:

Anmeldelser Denne flammende verden

«Mesterlig om kunst og identitet. (...) Hustvedt presser virkelig sine litterære og intellektuelle evner til det ytterste her. Likevel mister ikke romanen litterært driv og intensitet. Mot slutten blir den faktisk mer og mer av en krimgåte som er spennende nok i seg selv. Og når romanen er i ferd med å rundes av, forvandles den til et vakkert lite dikt om den siste tiden før et menneske dør - et tidsrom hvor maskene man har vært ikledd seg ofte svinner hen. Hustvedt har skrevet en både utfordrende og rørende bok - kanskje hennes beste til nå.»
Kjetil Røed, Aftenposten

«Hustvedt på sitt beste. (...) Det brenner glødende godt i Siri Hustvedts nye roman. (...) Det går lang tid mellom de gangene man sitter med en bok i hendene, kjenner vekten av papiret og innser den ubønnhørlige sannheten: Denne historien vil snart ta slutt. Siri Hustvedt har den evnen som forfatter. Hun skaper karakterer så sindige og sinnssyke, med en så fengslende historie, at selv 400 sider blir altfor lite. (...) For når man graver seg ned gjennom lagene med mening, gir det en nærmest urovekkende leseglede.» 
Thea Urdal, Dagsavisen

«Etter å ha lese denne romanen er eg ikkje lenger i tvil om at Siri Hustvedt fortener å bli sett. Denne romanen er hennar beste, mest originale og mest krevjande, og det med god margin - spør du meg.» 
Marta Norheim, NRK

«Denne flammende verden er en intellektuell, spennende og sanselig roman om kunst, kjønnskamp og identitet. (...) Hustvedts roman er ekstraordinær i kunnskapstyngde, genial i valg av formspråk, og dypt bevegende i sin menneskeskildring.» 
Anne Schäffer, Bergens Tidende

«Godt håndverk, godt språk, gode plott og et fascinerende miljø. Leseren får det meste i det som er Siri Hustvedts beste roman.(...) her kreves konsentrasjon og helst sammenhengende lesetid. Men da får man sannelig mye tilbake. Ypperlig Hustvedt.» 
Guri Hjeltnes, VG (terningkast 6)

Til toppen