Depotbehandling med antipsykotika (Heftet)

ved schizofreni og andre psykotiske lidelser

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 102
Forlag: Gyldendal akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205468740
Kategori: Psykiatri
Omtale Depotbehandling med antipsykotika
Denne boken er skrevet for leger, psykologer, sykepleiere og annet helsepersonell som arbeider med voksne pasienter som har psykotiske tilstander.

Depotbehandling av pasienter med psykotiske lidelser brukes i dag i begrenset omfang, og mye av behandlingen med psykofarmaka skjer tilfeldig. Depotbehandling med antipsykotika gir en oppdatert fremstilling av hvordan man kan behandle slike lidelser blant annet med depot, også hos personer som er psykotiske for første gang.
Boken er først og fremst basert på forskning, men også på klinisk erfaring. Det er krevende å behandle og ta vare på pasienter med psykiske lidelser, og det krever kunnskap om tilpassede og langvarige behandlingsstrategier som er basert på integrerte psykososiale og psykofarmakologiske tiltak.
Boken omhandler behandling på et generelt plan, men legger spesiell vekt på den psykofarmakologiske behandlingen. Forfatteren beskriver nyere forskning om effekt, bivirkninger og etterlevelse og gjennomgår depotbehandling og de aktuelle medikamentene på en grundig måte.

Til toppen

Flere bøker av Stein Opjordsmoen Ilner: