Der det finst fuglar (Ebok)

roman

Forfatter:

Ingvild Holvik (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2020
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.79 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Samlaget
Språk: Nynorsk
Originaltittel: Hvor der er fugle
Oversatt av: Holvik, Ingvild
ISBN/EAN: 9788234000836
Kategori: Romaner , Romaner og Skjønnlitteratur
Omtale Der det finst fuglar
Ein litterær pageturner.

«Der det finst fuglar» er eit opprørande slektsdrama frå Trøndelagskysten. Det dansk-norske stjerneskotet Maren Uthaug har basert forteljinga på historier ho sjølv høyrde i barndommen om si eiga slekt, heilt tilbake til tippoldefaren. Ho skriv med eit intenst driv som gjer boka vanskeleg å leggje frå seg - og endå vanskelegare å gløyme - om kva isolasjon, hardt vêr og tapt kjærleik kan drive folk til å gjere.

For å redde mor si må Johan gifte seg med Marie, jamvel om det er Hannah han elskar. Den vesle familien flyttar til eit fyr utanfor bygda Uthaug i Trøndelag, der vinden blæs så sterkt at dei må binde fast barna for at dei ikkje skal blåse ut på havet. Sonen deira trur han er ein kalv. Dottera er besett av menn. Marie luktar feil. Og Johan sit på toppen av fyret med ei kjensle av at livet har lurt han. Men kven er det eigentleg som har lurt kven?

«Der det finst fuglar» er ein familiekrønike og ein nordic noir om store tabu, fortald i ein original og usentimental stil med glimt av humor.

Frå dansk ved Ingvild Holvik.

Til toppen

[...] dette er en virkelig pageturner, og aktørene angår oss. Vi bryr oss om dem. Årsaken til suksessen i Danmark er nok nettopp at dette er et skikkelig storstilt epos, en godt komponert leseropplevelse.
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Andre utgaver

Der det finst fuglar
Nynorsk Innbundet 2020
Der det finst fuglar
Nynorsk Nedlastbar lydbok 2020
Anmeldelser Der det finst fuglar

«At det har vært godt romanstoff i historiene i Maren Uthaugs familie er det ikke mye tvil om. Heller ikke at hun har et spesielle litterært talent, som foredler historiene på en fremragende og svært leservennlig vis. For dette er en saftig, mørk materie [...] dette er en virkelig pageturner, og aktørene angår oss. Vi bryr oss om dem. Årsaken til suksessen i Danmark er nok nettopp at dette er et skikkelig storstilt epos, en godt komponert leseropplevelse.»
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen (terningkast 6)

«Maren Uthaug har skrive ein drastisk og medrivande roman [...] ‘Der det finst fuglar’ er ein roman som verken slurvar med spenningskurva eller med tidsbildet. At personane stadig gjer ukloke val som ein både kan forstå og stønne over på same tid, gir akkurat nok å tygge på for lesaren. Kort sagt: det er ei glede å bli kjent med ein fiks ferdig norsk romanforfattar frå Danmark.»
Marta Norheim, NRK

«Hun lar de tre sentrale karakterene i romanen fortelle historien fra sitt ståsted. Det er en komplisert øvelse, som i dette tilfelle fungerer fint. Den samme fortellingen får lys fra tre forskjellige kilder, hemmeligheter avdekkes, motiver klargjøres og sympatier skifter plass. Denne konstruksjonen gjør også at spenningsnivået i romanen holder seg helt til de siste sidene.»
Turid Larsen, Dagsavisen

«Dansk-norske Maren Uthaug har brukt fyrtårnet til å skrive en sidevender med ingredienser som ulykkelig kjærlighet, store stygge hemmeligheter, gudsfrykt, incest, uheldige graviditeter og barnedrap. [...] i en romansetting fungerer den dramatiske fortellingen godt, og følelser som skam, vemmelse og desperasjon skaper unektelig et godt driv.»
Katrine Judit Urke, Dagbladet

Uthaugs debutroman Sånn ble det, kom på norsk i 2014, og hadde også det å reise frå eller reise tilbake i eiga historie som eit tema. Med Der det finst fuglar har ho verkeleg tatt steget opp i det nordiske toppsjiktet.
BOK365 (terningkast 6)

Til toppen