"Det er innover vi må gå" (Heftet)

en kulturpsykologisk studie av selvhjelp

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 220
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215021829
Kategori: Psykologi
Omtale "Det er innover vi må gå"
Ole Jacob Madsen gransker selvhjelpskulturens idealer: nevrolingvistisk programmering, kognitiv selvhjelp, mindfulness, selvledelse, selvfølelse og selvkontroll. Er disse toneangivende retningene bærekraftige i lengden?


Selvhjelpslitteraturen speiler og former samtiden. Her møtes kommersielle, religiøse, vitenskapelige og ideologiske krefter og kappes om lesernes oppmerksomhet. De gir ulike oppskrifter for hvordan du skal leve livet ditt. I fraværet av ytre påbud om hva som er riktig å gjøre, får selvhjelpslitteraturen en fortrolig plass i stadig flere menneskers liv. Til tross for dette har den til nå i liten grad vært gjenstand for analyse. Boka gir derfor en oversikt og diskuterer kritisk de mest utbredte formene for psykologisk selvhjelpslitteratur.

Boka henvender seg til psykologistudenter, klinikere, og andre interesserte.

"Det man i alle fall kan si, er at det er en sjeldent vakker fugl i det norske forskningsformidlingsaviarium; Madsen skriver seriøst og innsiktsfullt, men samtidig slik at alle oppegående mennesker bør kunne henge med. Det er forbilledlig."
Kristian Bjørkdahl, «Tidsskrift for Norsk Psykologforening», nr.12 2014

Til toppen

Andre utgaver

Flere bøker av Ole Jacob Madsen: