Det finnes en stor åpen plass i Bordeaux (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 214
Forlag: Oktober
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788249512997
Kategori: Romaner
Omtale Det finnes en stor åpen plass i Bordeaux
Det finnes en stor åpen plass i Bordeaux hvor Ruth går ut av taxien med trillekofferten sin og lurer på om Johannes kommer til å komme. I Bordeaux bor Abel som driver et galleri, hun tar Ruth med ut i natten. Imens går Abels datter Lily under trærne langs kanalen. Der møter hun Ralf, en ung gutt som bærer en gitarkasse. "Det finnes en stor åpen plass i Bordeaux" er en kjærlighetsroman, en roman om lengselen etter nærhet og seksualitet og den forvillelsen det kan medføre når den andre ikke er til å møte.

Til toppen

Ørstavik skriver bedre enn noen gang.
Dagbladet

Flere bøker av Hanne Ørstavik:

Anmeldelser av Det finnes en stor åpen plass i Bordeaux

"For første gang skriver Hanne Ørstavik en regelrett kjærlighetsroman - fylt av lengselen etter varme, åpenhet, nærhet og kropp. Og den er vakrere og mer kraftfull enn noensinne"
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

"Ørstavik er ein av dei forfattarane som verkeleg utforskar livet og eksistensen gjennom romanane sine, noko som blir tydelegare etterkvart som åra går ... ein modig roman ... på svært nærsøkande vis prøver forfattaren å utforske og overskride dei grensene språket og kroppen har ... dette begjæret etter grenseoverskriding ... gjev bøkene ein særeigen botn, her skjer noko som minner meg om Jon Fosse ... den mest intense og utfordrande romanen frå Ørstavik på mange år"
Martha Norheim, NRK P2

"Ørstavik er en mester i å framstille kroppslig isolert sårbarhet"
Tom Egil HVerven, Klassekampen

"Boken sier mye om kvinnens begjær og mannen som viker, men i et forhold der kvinnen likevel blir den underdanige, der et mønster holder dem fast ... en ny setning kan noen ganger begynne midt i den forrige - men dette hører sammen med flyten og særpreget hos Ørstavik. Språket drar en videre, slik Ruth i desperasjon må videre ... Denne gangen skriver Ørstavik seksuelt og eksplisitt. Hennes prosjekt blir ikke mindre viktig med årene. Det utgjør en litterær linje mange lesere med glede bør følge"
Karen Frøsland Nystøyl, Vårt Land

"Handlingen formidles i et stramt og sterkt språk, og som hun alltid når Hanne Ørstavik skriver går hun rett i kjernen av det hun ønsker å undersøke. Det kan virke som et modig prosjekt, tematikken er dristig og hun viker ikke unna det ubehagelige. Samtidig holder forfatteren seg til en form hun behersker ut og inn; Den lette trykkbelastningen mot et lite punkt, gang på gang, til smerten blir uutholdelig ... den mest spennende boka Hanne Ørstavik har skrevet på lang tid"
Maria Årolilja Rø, Adresseavisen

"Som før dykker Ørstavik i sinnets og kroppens lengsler. Likevel oppleves romanen som mer utadvendt enn tidligere ... Ørstavik skriver bedre enn noen gang. Hun pakker alle ting - følelser, lysets skiftninger, noen nattetimer - omhyggelig inn i ordene og gjør det vakkert og nytt. Her er nydelige møter; mellom Abel og faren, mellom Lily og en gammel kvinne, mellom Ruth og et gulv i en kunsthall ... en reflektert og drivende roman om hva det koster å finne en åpen plass, i seg selv og i den andre, der kjærligheten kan skje."
Maya Troberg Djuve, Dagbladet

Til toppen