Det materielle livet (Heftet)

Forfatter:

og

Silje Aanes Fagerlund (Oversetter)

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 150
Forlag: TransFe:r
Språk: Bokmål
Originaltittel: La vie matérielle
Oversatt av: Fagerlund, Silje Aanes
ISBN/EAN: 9788292635056
Kategori: Språk
Omtale Det materielle livet
'Det materielle livet' av Marguerite Duras er en samling korte, personlige tekster som gir interessante innganger til å forstå bøkene hun skrev og veier hun tok i livet, samt hennes politiske engasjement. Tekstene, som plasserer seg mellom skjønnlitteraturen og essayistikken, kretser omkring sentrale tema og karakterer fra Duras sitt forfatter- og kunstnerskap.

Det materielle livet er tredje oversettelse av Marguerite Duras (1914-1996) utgitt av TransFe:r forlag. I likhet med Å skrive (2014) og Det er alt (2016) tilhører denne boken den mer personlige og selvbiografiske delen av forfatterskapet, og ogsåher vises det hvordan livet og kunsten er flettet sammen hos Duras.

La Vie matérielle utkom i 1987 på Éditions P.O.L, og er ikke tidligere oversatt til norsk. Likevel har den satt avtrykk i den skandinaviske litteraturen, delvis takket være den danske oversettelsen ved Uffe Harder som kom allerede i 1988, blant annet hos forfattere som Hanne Ørstavik, Tomas Espedal, Olga Ravn, Pia Tafdrup, Josefine Klougart, Lea-Marie Løppenthin, m.fl.

Til toppen

Flere bøker av Marguerite Duras og Jérôme Beaujour: