Det nye totalforsvaret (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 176
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205516427
Kategori: Statsvitenskap

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale Det nye totalforsvaret
I denne boken belyser ledende eksperter fra ulike disipliner sentrale spørsmål og problemstillinger rundt omstillingen til det nye totalforsvaret. Blant temaene som tas opp, er Forsvarets og sivilsamfunnets gjensidige bistand, totalforsvarets forhold til politiet, kriseberedskap og koordinering, samt lovgivningen rundt dette.

Geopolitiske endringer, fremveksten av såkalte hybride trusler, terrorisme og cyberangrep har gjort det nødvendig å modernisere det norske totalforsvaret, blant annet for å sikre kritiske samfunnsfunksjoner som energiforsyning, mat- og vannforsyning, transport- og kommunikasjonssystemer. I november 2016 opprettet derfor regjeringen Totalforsvarsprogrammet, med mål om å utvikle et samtidstilpasset totalforsvar - det nye norske totalforsvaret.
Forfatterne viser gjennom konkrete eksempler hvordan et modernisert totalforsvarskonsept vil preges av de samme utfordringene som annet sektoroverskridende sikkerhetsarbeid i staten. Fremstillingen gir også et historisk tilbakeblikk på totalforsvaret under den kalde krigen, på hvordan det endret seg etter Sovjetunionens sammenbrudd i 1991 og på hvordan det på nytt ble aktualisert på 2000-tallet.

Til toppen

Andre utgaver

Det nye totalforsvaret
Bokmål Ebok 2019