Det som ikke skulle skje av Gunnar Ringheim (Ebok)
Ebok

Det som ikke skulle skje (Ebok)

fortellinger om overgrep

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2015
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 2.92 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205475533
Kategori: Debatt og samfunn
Omtale Det som ikke skulle skje
En dokumentar om hvordan kirken håndterer seksuelle krenkelser blant sine egne.

Maria hadde så sterke smerter at hun knapt klarte å gå oppover midtgangen på konfirmasjonsdagen, Ellen skrev dikt om at hun ville ut gjennom tykke murer av hemmelighet, mens Sveinungs ungdomsleder ba Gud om å tilgi Sveinung for å ha fristet ham.
Gunnar Ringheim har i samarbeid med Kirkelig Ressurssenter samlet tolv skjellsettende historier om mennesker som har blitt utsatt for seksuelle overgrep av kirkelige ledere.
Kirkelig Ressurssenter jobber for åpenhet og for å plassere ansvaret for seksuelle krenkelser der det hører hjemme: hos overgriperen. De vet at støtte fra andre er svaret, og at omgivelsenes utilstrekkelige evne til å takle overgrep kan være nesten like rammende som selve krenkelsen.
Det som ikke skulle skje er en viktig bok om alvorlige overgrep. Den viser også at håpløse situasjoner kan endres. Det som er blitt ødelagt, kan heles, og som professor Eva Lundgren skriver i sitt etterord: "Denne bokens fortellere har passert dette nesten uoverstigelige hinderet. De har fortalt. De har delt sin skam med deg og meg. La det være et fremtidshåp.

Til toppen

Flere bøker av Gunnar Ringheim: