Det som tåler dagens lys av Umberto Eco (Ebok)
Ebok

Det som tåler dagens lys (Ebok)

Forfatter:

Birgit Owe Svihus (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2015
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.3 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Tiden
Språk: Bokmål
Originaltittel: Numero zero
Oversatt av: Svihus, Birgit Owe
ISBN/EAN: 9788210054525
Kategori: Romaner
Omtale Det som tåler dagens lys
En paranoid skribent raver rundt i et drømmeaktig Milano mens han rekonstruerer femti års historie i lys av et sinnrikt plot bygget rundt det råtnende liket av en falsk Mussolini. I skyggene lurer den høyreekstreme organisasjonen Gladio, frimurerlosjen P2, det mulige mordet på pave Johannes Paul den første, et statskupp planlagt av prins Junio Valerio Borghese, CIA, røde terrorister kontrollert av de hemmelige tjenestene, og tyve år med drap og skalkeskjul. En rekke uforklarlige begivenheter som kunne vært fri fantasi, helt til et BBC-program dokumenterer det hele, eller i hvert fall så mye som gjerningsmennene har innrømmet så langt. Så dukker et lik opp i Milanos trangeste gater.

Og midt i kaoset: En skjør kjærlighetshistorie mellom to fødte tapere, begge tabloidjournalister som balanserer mellom tapte idealer og kyniske oppdragsgivere.

Med utgangspunkt i faktiske hendelser, setter Umberto Eco opp en mesterlig vev av spenning, storpolitikk og menneskelige relasjoner. Handlingen er lagt til 1992, og det er første gang suksessforfatteren Eco skriver seg så nært opp til vår egen tid.

Til toppen

Elegant og sviende godt
Sindre Hovdenakk, VG

Andre utgaver

Det som tåler dagens lys
Bokmål Innbundet 2015
Det som tåler dagens lys
Bokmål Heftet 2016

Flere bøker av Umberto Eco:

Anmeldelser av Det som tåler dagens lys

"Det er elegant, virtuost og sviende godt levert av den gamle mester Eco. Og ivaretatt på beste vis av oversetter Birgit Owe Svihus."
Sindre Hovdenakk, VG

Til toppen