Det store kolesterolbedraget av Malcolm Kendrick (Ebok)
Ebok

Det store kolesterolbedraget (Ebok)

Forfatter:

Tone Bøstrand (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2012
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.09 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Lille måne
Språk: Bokmål
Originaltittel: The great cholesterol con
Oversatt av: Bøstrand, Tone
ISBN/EAN: 9788293154266
Kategori: Familie og helse og Dokumentar og fakta
Omtale Det store kolesterolbedraget
Når sjekket du kolesterolet ditt sist? Hvem frykter ikke dette spørsmålet fra legen sin, og får straks antydninger til brystsmerter og et stigende blodtrykk. Samtidig med dette oversvømmes vi med reklamekampanjer for "kolesterolsenkende" og fettfrie matvarer. Din angst for det "farlige" kolesterolet blir konstant holdt ved like av det gjeldende ernæringsparadigmet, støttet opp av en pengesterk legemiddelindustri og nå også med næringsmiddelgigantene i ryggen. Men hva om det ikke er så enkelt som at det er "dårlig" kolesterol og "bra" kolesterol?

Legen og forskeren Malcolm Kendrick kommer i denne boken med urovekkende avsløringer om de tette økonomiske båndene som eksisterer mellom den farmasøytiske industrien og legevitenskapen. Kolesterolsenkende medisiner er i følge Kendrick i beste fall virkningsløse, i verste fall skadelige og i noen tilfeller dødelige. Kendrick tar også grundig for seg hva som er de egentlige mekanismene bak hjerte- og karsykdommer, og hvordan vi lettest kan forebygge dem.

I en strålende opplagt form, bevæpnet med et imponerende arsenal av faktakunnskaper og med bitende skotsk humor, setter Kendrick nådestøtet inn mot det rådende kolesterolparadigmet. Ved hjelp av veldokumenterte forskningsresultater tilbakeviser Kendrick på en overbevisende måte mytene om hva som forårsaker hjertesykdom:

* mettet fett øker ikke kolesterolnivået i blodet
* kolesterol tetter ikke til blodårene og er ikke farlig
* statiner senker ikke kolesterolnivået og gir lite eller helst ingen beskyttelse mot hjerte-karsykdom

Du er faktisk avhengig av kolesterol, det er andre parametre om er langt viktigere å passe på. Men når milliardene triller inn i legeindustriens kasse på å sette friske personer på livsvarige "medisiner" som statiner, skjer det lite - og for sakte. Nye medikamenter utvikles, som forsyner seg grovt av statskassene. Men til hvilken nytte?

Du kan imidlertid selv ta et valg - start med å lese denne boken!

Til toppen