Det var en gang en bokhandler i Kabul (Innbundet)

Forfatter:

, Finn Thiesen (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 94
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Oversatt av: Thiesen, Finn
ISBN/EAN: 9788204131232
Kategori: Debatt og samfunn
Omtale Det var en gang en bokhandler i Kabul
Alle historier har to sider - minst. Les bokhandlerens tilsvar - og bedøm selv. «Du kan ikke stoppe rennende vann», har Shah Muhammad Rais sagt om Bokhandleren i Kabul, den omdiskuterte og utleverende boka om Rais og hans familie. Uansett hva han gjør, er Åsne Seierstads bok en realitet, intet tilsvar kan endre det.
Rais har likevel valgt å fortelle sin versjon av historien.
Eventyret om Bokhandleren, journalisten og de to trollene er en halsbrekkende sjangerlek og utgjør et ertete ekko av opponentens bok. Rais er en krass debattant i det ene øyeblikket, en fabulerende bokhandler i det neste.
Historien begynner på et hotellrom i Karachi, der Rais er på forretnings-reise. Han vekkes av et uforklarlig lys. Ved siden av sengen materialiserer det seg to norske troll. En søvndrukken Rais håper det hele er en hildring og vet ikke annen råd enn å by på noe fra minibaren. Men trollene er ikke ute etter forfriskninger. De søker sannheten om bokhandleren i Kabul.
Rais gir trollene sitt syn på saken. Han forteller om afghansk samfunnsliv, om det krigsherjete landets historie. Og han peker på alle steder der en viss journalist fra trollenes hjemland etter hans mening trådte feil.

Til toppen