Det vurderende øyet (Heftet)

observasjon, vurdering og utvikling i pedagogisk praksis

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 167
Forlag: Gyldendal akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205500594
Kategori: Pedagogikk
Omtale Det vurderende øyet
Hvordan kan man gå fram for å se sin egen pedagogiske praksis bedre? Dette er en bok om observasjon og vurdering.

Når lærere og andre pedagoger ønsker å utvikle sin egen praksis reiser noen viktige spørsmål seg:
Hvor godt overblikk har jeg over hva som skjer i praksis?
Hvor godt ser jeg elevene, studentene eller andre lærende?
Hvor godt ser jeg meg selv og min praksis?

Denne boken handler om slike spørsmål - og fremfor alt om hvordan du kan gå frem for å se praksis bedre - slik at du får et mer solid grunnlag for å forbedre den.
Cato Bjørndal gir en grundig innføring i observasjon som fenomen og metode. Han redegjør også for metoder som loggskriving, intervju og spørreskjema, anvendt i arbeidet med å utvikle profesjonell pedagogisk praksis. Forfatteren omtaler også viktige avveiinger i valg av metoder, samt hvordan man beveger seg fra informasjon innsamlet gjennom observasjon og andre kilder til analyse og til konstruktiv vurdering og forbedring.
Denne tredje utgaven av boken er revidert og ajourført. Spesielt er kapitlet om bruk av video- og lydopptak vesentlig endret.
Det vurderende øyet inneholder mange praktiske eksempler på observasjons- og vurderingsarbeid. Her fins også øvings- og refleksjonsoppgaver.
Boken henvender seg til studenter i lærerutdanning og barnehagelærerutdanning, lærere, veiledere og andre som ønsker økt innsikt om observasjon og vurdering som redskap til å utvikle sin egen og andres profesjonelle praksis.

Til toppen

Flere bøker av Cato R.P. Bjørndal: