Dette landet er også vårt av Suketu Mehta (Ebok)
Ebok

Dette landet er også vårt (Ebok)

en innvandrers manifest

Forfatter:

Erik Ringen (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2020
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 0.94 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Res publica
Språk: Bokmål
Originaltittel: This land is our land
Oversatt av: Ringen, Erik
ISBN/EAN: 9788282261371
Kategori: Debatt og samfunn
Omtale Dette landet er også vårt
Få tema skaper mer debatt enn innvandring, men har vi egentlig forstått hvorfor folk flytter på seg? Folk flykter fordi konflikter og klimaendringer har endret livsvilkårene på store deler av kloden. I boken Dette landet er også vårt, skildrer forfatteren kolonialismens destruktive arv i mange land. Når dagens innvandrere får spørsmålet: «Hvorfor er dere her?», kan de med rette svare: «Vi er her fordi dere var der».
Forfatter Suketu Mehta viser at innvandrerne bidrar positivt til landet de bosetter seg i. Selv er han født i India, men oppvokst i New York, og har opplevd de negative holdningene mange innvandrere blir møtt med. Mehta mener vi i Vesten er i ferd med å ødelegges ? Ikke av innvandrere, men av frykten for innvandrere. Dette er en glødende engasjert bok, med sterke historier som berører.
Boken er oversatt av Erik Ringen. Suketu Mehta (f. 1963) har tidligere utgitt boken Maximum City: Bombay Lost and Found, som ble belønnet med en rekke priser. Hans arbeider har kommet på trykk i The New Yorker, The New York Times Magazine, National Geographic, Granta, Harper's, Time og GQ. Han er født i Calcutta, og bor nå i New York, hvor han underviser i journalistikk ved New York University.

Til toppen