Diabetes (Heftet)

Forebygging, oppfølging og behandling

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 376
Forlag: Akribe
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788279500742
Kategori: Sykepleie
Fag: Sykepleiefag
Nivå: Akademisk
Omtale Diabetes

Diabetes omhandler behandling, pasientoppfølging og forebygging av diabeteskomplikasjoner og gir en bred innføring i teoretisk og praktisk kunnskap på området.

Målet er at mennesker med diabetes selv skal være i stand til daglig å ta kompliserte behandlingsmessige vurderinger og valg for å unngå komplikasjoner og videreutvikling av sykdommen. For å lykkes i arbeidet med å motivere og veilede pasienten til selvhjelp og egenmestring må helsepersonell ha forståelse for hvordan det er å leve med diabetes.

Boka favner behandling, pasientoppfølging og forebygging av diabeteskomplikasjoner og gir en bred innføring i teoretisk og praktisk kunnskap på området. Brukerperspektivet er ivaretatt med vekt på å styrke pasientens evne til egenmestring, og en rekke tiltak og metoder blir presentert.

Diabetes er beregnet på sykepleiere i klinisk praksis, enten det er i spesialisthelsetjenesten eller i kommunehelsetjenesten, og på sykepleiere som tar videreutdanning i diabetessykepleie. Sykepleierstudenter i bachelorutdanningen som søker kunnskaper om diabetes, vil ha nytte av boken. Boka egner seg også for annet helsepersonell som ønsker å oppdatere sine kunnskaper på feltet.

Til toppen