DNA (Innbundet)

kriminalroman

Forfatter:

Silje Beite Løken (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 472
Forlag: Kagge
Språk: Bokmål
Originaltittel: DNA
Oversatt av: Løken, Silje Beite
ISBN/EAN: 9788248917946
Kategori: Krim og spenning og Krim og mysterier
Omtale DNA
Ny serie fra krimdronningen Yrsa.

En ung kvinne blir funnet brutalt myrdet i sitt eget hjem i Reykjavik. Det eneste vitnet er hennes sju år gamle datter. Når enda en kvinne blir drept på bestialsk vis kort tid etterpå, står politiet uten andre spor enn mistanken om at det er samme gjerningsmann.

En radioamatør fanger inn skremmende meldinger som knytter ham til begge de drepte kvinnene, selv om han ikke kjente noen av dem. Nysgjerrigheten får ham til å sette i gang farlige undersøkelser på egenhånd.

Huldar har ansvaret for etterforskningen av drapene. Han mangler konkrete spor og dette skaper frustrasjon og konflikter internt i politiet. Saken kompliseres ytterligere ved at han har løyet om seg selv for psykologen Freyja, som bistår jenta som var til stede da moren ble drept.

«DNA» er nok en nervepirrende pageturner fra bestselgerforfatteren Yrsa Sigur.ardóttir. Igjen viser hun hvor dyktig hun er til å skape intelligente plott og effektivt fortalte historier med et rikt og spennende persongalleri.

Til toppen

...en forrykende spenningsroman som får det til å gå kaldt nedover ryggen på enhver som gir seg i kast med boka.
Tvedestrandposten

Andre utgaver

DNA
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016
DNA
Bokmål Ebok 2016
DNA
Bokmål Heftet 2016

Flere bøker av Yrsa Sigurdardóttir:

Anmeldelser DNA

«Krim av beste merke. Nordens ypperste krimforfatter holder fortsatt overlegent nivå. DNA er nok en sterk krim fra Sigurðardóttir – velskrevet, original, uovertrufne miljøskildringer, spenning på toppnivå og et rikt persongalleri (…) Og se om hun ikke klarer å lure leseren på slutten. Igjen.»

Adresseavisen

«Mot slutten knytter Sigurðardóttir trådene sammen og strammer til, men spenningen bevares i det lengste. Og på underlig vis er løsningen med og dempe angsten man pådro seg under mordenes gang. Kløktig gjort.»

Oppland Arbeiderblad

«Hun blir bare bedre og bedre (…) Yrsa  Sigurðardóttir er flink på det psykologiske plottet og har en spennende skrivestil. Slutten var meget overraskende. Absolutt en god krim.»

Demokraten

"Yrsa Sigurðardóttir har klart det igjen."

Trønder-Avisa

Til toppen

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: