Døden er et slit (Innbundet)

Forfatter:

Oda M. Winsnes (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 213
Forlag: Pax
Språk: Bokmål
Originaltittel: Al mawt 'amalon shaq
Oversatt av: Winsnes, Oda M.
ISBN/EAN: 9788253041483
Kategori: Romaner

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale Døden er et slit
Gamle Abdel Latif dør fredfullt på et sykehus i Damaskus. Før han dør forteller han sønnen Bolbol sitt aller siste ønske: Å bli begravet på familiens gravlund i forfedrenes landsby Anabiya i Aleppo-regionen. Selv om Abdel Latif ikke har vært den ideelle far og Bolbols forhold til søsknene er anstrengt, bestemmer han seg for å overtale den eldre broren Hussein og søsteren Fatima til å bli med og frakte farens kropp til Anabiya, en totimers kjøretur fra Damaskus. Men landet er en krigssone. Barndommens landskap er nå forvandlet til en labyrint av livsfarlige og uforutsigbare væpnede styrker som kjemper mot hverandre. Søsknenes avgjørelse om å sette forskjellene seg imellom til side og realisere farens siste ønske, eskalerer til en kamp på liv og død. Syria er ikke lenger et blivende sted for helter, og prøvelsene familien utsettes for underveis på reisen, mens de blir kidnappet og forhørt og fengslet, viser seg å få enorme konsekvenser for dem alle.

Til toppen

Eg lurer heile tida på kva som skjer bak neste sving. Saman med den utsøkte, svarte humoren, gjer dette romanen til ei bok eg les med glede. Meir Khalifa på norsk!
Marta Norheim, NRK.no

Andre utgaver

Døden er et slit
Bokmål Ebok 2020

Flere bøker av Khaled Khalifa:

Anmeldelser Døden er et slit

«Eg lurer heile tida på kva som skjer bak neste sving. Saman med den utsøkte, svarte humoren, gjer dette romanen til ei bok eg les med glede. Meir Khalifa på norsk!»
Marta Norheim, NRK.no

«Jeg har ingen forventninger om å le av syrisk samtidslitteratur, men Døden er et slit oppleves som ekte galgenhumor. Romanen er full av sprø scener og absurd situasjonskomikk.»
Ingunn Økland, Aftenposten

«En autentisitet som sprenger grenser. Khaled Khalifa har skrevet en original, sjeldent velkomponert roman i et språk like fritt for forskjønnende fakter som krigen selv.»
Geir Pollen, Bokmagasinet, KK

«Mesterlig.»
The New York Review of Books

«Briljant. Uforglemmelig.»
Wall Street Journal

«En borgerkrig er en nasjonal tragedie, men det er også, og kanskje aller mest, en personlig tragedie. Det mest fantastiske med denne boken er at den har fått muligheten til å eksistere, at den kom ut av flammene med sidene intakt.»
The Guardian

Til toppen