Forfatter: , , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 231
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202636319
Kategori: Helse- og sosialfag
Fag: Filosofi, Litteratur- og språkvitenskap, Religion
Nivå: Akademisk
Omtale Døden i livet

Denne boken er tilgjengelig i en gratis open access-utgave på noasp.no.

Det er en utbredt oppfatning at døden er lite synlig i vår kultur og at vi snakker lite om den. Utgangspunktet for antologien Døden i livet er å utfordre disse forestillingene fra ulike perspektiv og fagfelt.

Forfatterne understreker at døden er til stede i våre liv på mange måter. Vi ser den og opplever den i våre fysiske omgivelser, for eksempel der hvor vi har innrettet oss for å minnes de døde. Vi hører den eller leser om den i taler, dikt, musikalske tekster, salmer, nekrologer, biografier, bildebøker, omaner og avistekster. Vi uttaler oss om død i samtaler med hverandre, i karakteristikker av avdøde og gjennom fagspråk om sykdom og død. Vi viser vår forståelse av døden gjennom visuelle uttrykk som i avisbilder, i bokillustrasjoner og i de språklige bildene og metaforene vi bruker når vi omtaler den.

Døden i livet er en tverrfaglig, vitenskapelig antologi. Boken består av 12 fagfellevurderte kapitler og henvender seg til forskere og studenter som har interesse av å sette seg inn i hvordan døden er til stede i vår kultur. Kapitlene er skrevet av forskere fra ulike fagfelt som helsefag, pedagogikk, idéhistorie, religionsvitenskap, litteraturvitenskap, språkvitenskap og retorikk.

Til toppen

Flere bøker av Aud Johannessen, Norunn Askeland, Iben Brinch Jørgensen og Jorun Ulvestad: