Dødshjelp i Norden? Etikk, klinikk og politikk (Heftet)

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 316
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202677640
Kategori: Helse- og sosialfag
Fag: Juridiske fag, Medisin, Samfunnsfag
Nivå: Akademisk
Omtale Dødshjelp i Norden? Etikk, klinikk og politikk

Bør dødshjelp legaliseres? Spørsmålet diskuteres aktivt over hele den vestlige verden, og flere land og stater har endret regelverket de siste årene. Denne antologien gir en grundig innføring i spørsmålet i et nordisk perspektiv. Forfatterne har bakgrunn fra Norge, Sverige, Danmark og Finland, og de presenterer lovverk, praksis og debatt fra hvert enkelt land. Boken gir en bred oversikt over saksfeltet og formidler dessuten forskning og erfaringer fra blant annet Nederland, USA og Canada.

Boken har en tydelig grunntone – i form av en kritisk innstilling til legalisering. Hovedvekten ligger på argumenter som taler mot legalisering, samtidig som argumenter for legalisering også vurderes kritisk. Et mål med boken er likevel å bringe det offentlige ordskiftet om dødshjelp videre. Forfatterne legger fram forslag til felles terminologi og identifiserer ulike spor i debatten.

Dødshjelp i Norden? Etikk, klinikk og politikk er en viktig bok for alle som vil sette seg grundig inn i dødshjelpsspørsmålet og debatten om legalisering. Boken er skrevet for en bred allmennhet, men vil være særlig nyttig for helsearbeidere, studenter innenfor medisin, helsefag og etikk samt politiske beslutningstakere og journalister. Forfatterne har bakgrunn fra medisin, filosofi, medisinsk etikk, teologi og språkvitenskap, og de belyser spørsmålet fra ulike faglige og personlige ståsted.

Til toppen

Du vil kanskje også like